25 August, 2018
21:00-03:00
Rialto

Ceintuurbaan 338, 1072 GN Amsterdam

Tickets Facebook

Join us:


WCA Slotfeest | Afrolijk

Op zaterdag 25 augustus host Afrolijk het slotfeest van World Cinema Amsterdam 2018 in Rialto! We beginnen om 21.30 uur met de vertoning van de Keniaanse superheldenfilm SUPA MODO. Daarna, zo rond elf uur en tot diep in de nacht, gaat het dak van de foyer, dan omgedoopt tot club, eraf met de lekkerste Afrobeats van Joss-Flo Selecting en Matteo.

WCA Slotfeest | Afrolijk
Datum: Zaterdag 25 augustus
Tijden: 21.30-3.00 uur | start film: 21.30 uur | start feest: 23.00 uur
Venue: Rialto (Ceintuurbaan 338, 1072 GN Amsterdam)
Film: SUPA MODO (Kenia/Duitsland, 74 minuten, Engels ondertiteld)
Feest: Joss-Flo Selecting en Matteo (gratis!)

Filmtickets: €10 (online via http://bit.ly/wca-slotfeest-afrolijk-supa-modo of aan de deur zo lang de voorraad strekt) voor een filmticket (korting voor stadspassers, cjp’ers en studenten; Cineville geldig aan de kassa). Het feest na de film in de foyer, dan omgedoopt tot club, is gratis te bezoeken!

Wil je vóór de film een hapje eten? Dat kan ook in Rialto, want van 18:00-21:00 uur serveert Carribean Smile catering drie heerlijke Caribische maaltijden voor €10 per stuk. De vleesmenu’s zijn (onder voorbehoud) kip met ananas en Surinaamse gebakken pangafilet. Daarnaast zal er een vega-gerecht beschikbaar zijn.

AFROLIJK FILM (21.30-23:00 uur)
Om 21.30 uur vertonen we SUPA MODO. Deze Keniaans-Duitse productie van regisseur Likarion Wainaina gaat over de 9-jarige Jo, die in het Keniaanse dorpje Maweni woont en helemaal verslingerd is aan actiefilms met superhelden – het liefst zou ze zelf een superheld zijn. Maar dat zal niet gebeuren: ze is ernstig ziek en heeft niet lang meer te leven. Of toch? Haar bezorgde moeder wil haar binnen en in bed houden, maar haar oudere zus Mwix gaat heimelijk met haar naar buiten om haar de kans te geven aan iedereen te laten zien over welke magische krachten ze beschikt. Als ze verder achteruitgaat, besluit de dorpsgemeenschap haar droom te verwezenlijken, en aldus vat Jo aka Supa Modo ‘schurken’ in de kraag, kan ze voorwerpen met geestkracht laten bewegen en kan ze zelfs de tijd stilzetten.

Regisseur Likarion Wainaina laat in dit ontroerende maar nergens sentimentele debuut zien hoe de ware magie niet schuilt in het superheldendom maar in gemeenschapszin en de onvoorwaardelijke bereidheid iets aardigs voor elkaar te doen. De film ging eerder dit jaar in première op het Berlinale – Berlin International Film Festival en is tijdens World Cinema Amsterdam voor het eerst te zien op het witte doek in Nederland!

Tickets: http://bit.ly/wca-slotfeest-afrolijk-supa-modo

AFROLIJK FEEST (23.00-03:00 uur)
Na de film, zo rond elf uur, gaan we in de foyer van Rialto, dan omgedoopt tot club, verder met het slotfeest van World Cinema Amsterdam 2018. Joss-Flo Selecting en Matteo zullen tot in de late uurtjes de lekkerste Afrobeats draaien!

Joss-Flo Selecting bestaat uit twee vrouwelijke selectors die hun muzikale krachten hebben gebundeld om zo een mix van Afrolijke stijlen te draaien. In hun radioshow op pinqradio kun je om de twee weken op vrijdag veel Reggae, Drum & Bass, soul en R&B beluisteren. Eerder hebben ze onder andere gedraaid voor True Soldiers Productions‘ DUB Explorations en Reggae Movement NL‘s Reggae Vibrations in Paradiso Amsterdam. Speciaal voor Afrolijk zullen ze een een mooie selectie maken met strictly good Afrovibes.

Matteo is een Italiaanse selector die in zijn geboortestad Rome al veel reggae en drum&bass avonden organiseerde. Toen hij naar Amsterdam kwam, ging hij werken in VintageVoudou, een platenzaak gespecialiseerd in Latijns-Amerikaanse, Caribische en Afrikaanse muziek. Daar ontwikkelde hij een liefde voor wat hij zelf ‘the tropical sound’ noemt. Inmiddels draait Matteo bij verschillende venues in Amsterdam en is hij regelmatig een van de selectors op DUB Explorations in Paradiso Amsterdam. Hij komt Joss-Flo Selecting op het WCA Slotfeest | Afrolijk versterken met zijn ongekende vriendelijkheid en dito kennis van de muziek die we graag met jullie willen delen!

Ook Yoniel Mojito Man is de hele avond aanwezig om jullie van de nodige sterke cocktails en dito verhalen te voorzien!

Het WCA Slotfeest | Afrolijk is een samenwerking tussen World Cinema Amsterdam en Afrolijk.

World Cinema Amsterdam is een internationaal filmfestival waarin aandacht wordt besteed aan films en filmmakers uit Azië, Afrika, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Tien dagen lang, dit jaar van 16-25 augustus 2018, worden er ruim veertig films vertoond op meerdere locaties in Amsterdam, te weten RialtoVondelpark OpenluchttheaterMarie HeinekenpleinDe Balieen De Tropen Café.

Afrolijk is een avond voor de Afrikaanse en Afro-minded gemeenschap in Amsterdam. Elke editie staat film, muziek, food en art uit de Afro-wereld centraal. Afro staat hier uiteraard voor Afrika en de Afrikaanse diaspora, maar ook voor diversity, creativity en community, en dat allemaal urban en funky, en zowel up-beat als laid-back. Welcome to Afro joy, passion and creativity, welkom op Afrolijk!

Tickets voor de film zijn te verkrijgen via http://bit.ly/wca-slotfeest-afrolijk-supa-modo.