14 September, 2018
22:30-4:00
Paradiso Noord - Tolhuistuin

IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam

Facebook

Join us:


Reggae Vibrations Unplugged!

 

LINE UP:
* Earl Sixteen + Tuff Sound Band
* Black Omolo + Tuff Sound Band
* Iyobel
* Madbwoy
* Empress Messenjah
* Live Wire

INFO: 
* Venue: Paradiso Noord – Tolhuistuin, IJpromenade 2
* Open: 21.00-04.00 uur (start film: 21.00 uur, start feest: 22.30 uur)
* Tickets: €10 (film + feest, excl. servicekosten) via en €15 (feest only, excl. servicekosten) via http://bit.ly/reggae-vibrations-unplugged
* Extra: Om 21.00 uur hosten we de vertoning van de documentaire Legends of Ska: Cool & Copasetic. Als je naar de film (€10) gaat, dan kun je daarna gratis naar het feest!

FILM (21.00-22.30 uur)
Om 21.00 uur hosten we de vertoning van Legends of Ska: Cool & Copasetic, de documentaire van regisseur Brad Klein over de Jamaicaanse muziekscene in de jaren ’60, toen ska, de voorloper van reggae, het uitgaansleven op het eiland domineerde. Als je naar de film (€10) gaat, dan kun je daarna gratis naar het feest!

Meer info & RSVP Reggae Vibrations Film: Legends of Skawww.facebook.com/events/277209996375675/
Tickets Reggae Vibrations Film: Legends of Skahttp://bit.ly/filmlegendsofska

FEEST (22.30-04.00 uur)
Reggae Vibrations is een reggaefeest met de beste sounds. Voor deze unplugged editie samen met Ticket to the Tropics wordt een uitstapje naar Paradiso Noord gemaakt. Special guests voor deze editie zijn: Earl16 (Earl Sixteen), Black Omolo, Iyobel en Tuff Sound Band. Daarnaast draaien Live Wire, Empress Messenjah en Madbwoy de lekkerste reggae en dancehall tunes. In de foyer draaien de Ticket to the Tropics dj’s de fijnste tropische tunes.

Tickets: http://bit.ly/reggae-vibrations-unplugged
——————————————————————————————-
Reggae zanger Earl 16 (Earl Sixteen) begon zijn muzikale carrière al halverwege de jaren 70, beinvloed door zowel Amerikaanse soul artiesten als Jamaicaanse artiesten zoals Dennis Brown, Jerry Butler en The Miracles. Voordat hij zich focuste op zijn solo carrière was hij een tijd leadzanger van The Flaming Phonics. Hij werkte onder meer samen met Joe Gibbs, Boris Gardiner, Derrick Harriott, Earl Morgan (The Heptones), Lee “Scratch” Perry, Mad Professor en King Jammy. Hij droeg vocals bij aan nummers van Leftfield en Dreadzone. Met beide bands heeft hij de laatste jaren ook veel samengewerkt en getourd. Earl is zijn eigen label Merge Productions begonnen en brengt daar zijn nog niet eerder verschenen muziek uit de jaren 70 en 80.

De in Kenia geboren en in Nederland opgegroeide Black Omolo maakt al muziek sinds haar vijfde. Haar muzikale inspiratie kwam uit verschillende hoeken, van het kerkkoor tot Lauryn Hill, Tracy Chapman en Erykah Badu. Ze vond ook grote inspiratie bij haar moeder, het leven en haar voorouders, wat haar op het pad van roots muziek zette. Ze zong zeven jaar lang bij de Nederlandse reggae band ‘Gideon Grounds’ voordat ze serieus aan het werk ging met haar eigen solocarrière in 2013. Sindsdien werkte ze samen met verschillende soundsystems, waaronder King Shiloh, Black Board Jungle, Black Rose, King Alpha en Pacha Mama. En tourde ze niet alleen door Nederland en Europa, maar bracht haar muziek en positieve boodschap haar ook naar Jamaica, Brazilie, Mexico en Kenia.

Iyobel is een veelzijdige zanger/rapper die een originele vorm van Nederlandstalige reggae en dancehall maakt. Een aantal jaar geleden sloot hij zich aan bij reggaeband District Lyons en maakte hij muziek met leadzanger Rashanto. Met zijn roots in de reggae muziek maakt hij de muziek die vanuit zijn hart komt. Vanuit de traditionele Jamaicaanse insteek rapt en zingt hij over liefde, lust en leven. Na een jarenlang tekort aan dit genre in Nederland is de muziek van Iyobel een frisse afwisseling. Ondersteund door een band mixt de rapper creativiteit met een flinke dosis passie en liefde.

De leden van Tuff Sound Band doen individueel hun eigen muzikale projecten, maar maken altijd tijd om samen shows en tours te doen. Ze speelden al met verschillende (inter)nationale artiesten als Queen Omega, Cali P, Ashwin Jaydee en Rapha Pico.