25 March, 2016
21:00
De Balie

Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam

Tickets Facebook

Join us:


Reggae Vibrations III / Art Connect

Op vrijdag 25 maart om 21.00 uur presenteren we samen met Reggae Movement een speciale vertoning van de hartverwarmende documentaire Art Connect. Daarna gaat de avond verder bij de buren, in Paradiso, met het reggaefeestje Reggae Vibrations!

Art Connect (2013, 72’) volgt een groepje Caribische tieners die meedoet aan een kunstprogramma op hun middelbare school. Deze school staat in Laventille, een arme en onveilige buurt in Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad & Tobago, de Caribische eilandstaat net uit de kust van Venezuela. In het kunstprogramma komen de pubers in aanraking met poëzie, schilderkunst, muziek en dans, en ook krijgen ze allemaal een digitale camera om hun ervaringen vast te leggen. Het resultaat is een intiem en hartverwarmend portret van een groep kansarme jongeren die de schoonheid van kunst leren kennen en daardoor hun leven zien veranderen.

Art Connect is geregisseerd door Miquel Galofré, een Spaanse filmmaker die reeds jaren in het Caribisch gebied woont en werkt. Na drie succesvolle documentaires in Jamaica te hebben gemaakt (Why Do Jamaicans Run So Fast?, Hit Me With Music en Songs of Redemption), verhuisde Galofré naar Trinidad & Tobago om daar te filmen. Met zijn bedrijf T&T Rocks legt hij het leven op de Caribische eilanden op allerlei manieren vast, van fotografie en films tot commercials en evenementen. Art Connect is de eerste lange documentaire die Galofré heeft gemaakt, en eentje die meteen de People’s Choice Award voor Beste Documentaire won op het Trinidad & Tobago Film Festival. De film is een ware ‘must see’ voor iedereen die kansarme kinderen een warm hart toedraagt en gelooft in de emancipatorische kracht van kunst en cultuur.

Voor de hoofdfilm laten we ook nog twee korte films zien uit Trinidad & Tobago, Pothound (2012, 10’) en Captain T&T (2014, 12’), beide van de hand van de gevierde T&T filmmaker Christopher Guiness (en beide hits op Vimeo toen ze daar gelanceerd werden!).

De vertoning van de twee korte films en hoofdfilm Art Connect is onderdeel van Reggae Vibrations, hét nieuwe reggaefeestje van Amsterdam. Na de film gaat de avond verder in de Paradiso (bij De Balie om de hoek) met een optreden van Rapha Pico, de soundsystems van Keytown Sound, Crucial Warrior Sound, DJ Madbwoy en zoals altijd weer een special guest, dit keer uit Jamaica!

Meer info en RSVP: www.facebook.com/events/1673253112950008/

flyer_poster_nieuw