15 June, 2019
19:30
LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996, 3072 MD Rotterdam

Tickets Facebook

Join us:


Reggae Vibrations Film: Yardie (Rotterdam!)

 

Reggae Vibrations goes 010! Zaterdag 15 juni aanstaande om half acht hosten we in LantarenVenster de Rotterdamse première van Yardie, het Jamaicaans-Britse misdaaddrama gebaseerd op het gelijknamige boek van Victor Headley en geregisseerd door Idris Elba.

DATUM: zaterdag 15 juni 2019 om 19.30 uur
VENUE: LantarenVenster (Otto Reuchlinweg 996, 3072 MD Rotterdam)
FILM: Yardie (2018, 101 min.)
TICKETS: €10,50 via www.lantarenvenster.nl/programma/reggae-vibrations-yardie/

FILM
Yardie is de langverwachte verfilming van de gelijknamige cult-bestseller uit 1992 van de Jamaicaans-Britse auteur Victor Headley. Het is de eerste film van Idris Elba – de bekende Britise acteur geboren in de Londense wijk Hackney van een Ghanese moeder en Sierra Leoonse vader – en heeft hoofdrollen voor Aml Ameen, Stephen Graham, Naomi Ackie, Akin Gazi en Sheldon Shepherd Nmdz. Het verhaal begint in het Jamaica van de vroege jaren ’70, waar Denis (Antwayne Eccleston) op jonge leeftijd getuige is van de moord op zijn broer Jerry Dread (Everaldo Creary) in het kruisvuur van rivaliserende gangs. Het verlies van zijn broer tekent zijn verdere levenspad: ‘Mijn broer vroeg me of ik het goede of het slechte pad op zou gaan. Dit is een verhaal over het pad dat ik heb gekozen.’ Denis (Aml Ameen) belandt al snel in het criminele circuit van Kingston. Hij wordt onder de vleugels genomen door muziekproducent en gangsterbaas King Fox (Sheldon Shepherd Nmdz) en weet zich op te werken tot zijn rechterhand.

Als D, zoals Denis genoemd wordt, in de problemen komt, stuurt Fox hem naar Londen om af te koelen. Hij moet nog wel even een pakket cocaïne vervoeren en afleveren bij de lokale drugsbaas Rico (Stephen Graham). De deal gaat echter helemaal mis en D bevindt zich al snel in bijkans nog grotere problemen dan in Kingston. Op hetzelfde moment probeert hij juist uit het wereldje te stappen en een nieuw bestaan op te bouwen met zijn jeugdliefde Yvonne (Shantol Jackson) en hun dochtertje, die jaren geleden al naar Londen zijn gevlucht. Maar met Rico die hem op zijn hielen zit is dit haast onmogelijk – en brengt Denis zijn familie juist in gevaar. Als hij ontdekt wie zijn broer heeft doodgeschoten, en dat de moordenaar in Londen is, lijkt er voor D geen weg meer terug te zijn…

Yardie werd in 2017 op locatie gefilmd in Jamaica en Londen en ging in januari 2018 in première op het Sundance Film Festival. Momenteel draait de film in verschillende landen wereldwijd in de bioscoop. Omdat Yardie in Nederland geen distributie leek te krijgen, heeft Caribbean Creativity de rechten van de film verworven. De vertoning van Yardie op zaterdag 15 juni markeert, na Reggae Vibrations Film: Yardie (première!) in Amsterdam op vrijdag 17 mei, de Rotterdamse première van de film.