19 January, 2018
20:00-22:00
Paradiso

Weteringschans 6-8, 1017 SG Amsterdam

Tickets Facebook

Join us:


Reggae Vibrations Film: Shashamane

 

Op vrijdag 19 januari om 20.30 uur hosten we in de kleine zaal van de Paradiso Amsterdam de exclusieve Nederlandse première van Shashamane: On the Trail of the Promised Land, de nieuwe documentaire van de Italiaans-Franse filmmaker Giulia Amati over de Rastafari die gerepatrieerd zijn naar het voor hen beloofde land, Ethiopië. Onze vorige filmvertoning (van Kingston Crossroads) was uitverkocht, dus zorg ervoor dat je je filmtickets op tijd veilig stelt! Ital Journey Catering zal er vanaf het begin (doors open: 20.00 uur) bij zijn, dus je kunt de film combineren met (avond)eten.

– Tickets voor de film zijn online te verkrijgen via http://bit.ly/shashamane of op de avond zelf aan de deur (tot de voorraad strekt)
– Tickets voor de film zijn te koop voor €10 per stuk (inclusief lidmaatschap en exclusief €1,35 servicekosten)
– Tickets voor de film geven automatisch toegang tot Reggae Vibrations w U-Brown in Paradiso, het reggaefeestje dat om 22.00 uur begint! 

——————————————————————————————
Reggae Vibrations Film: Shashamane /// 19 januari 2018 /// 20.30 uur (doors open: 20.00 uur) /// Paradiso Amsterdam

Titel: Shashamane: On the Trail of the Promised Land
Jaar: 2016
Regisseur: Giulia Amati
Duur: 78 minuten
Taal: Engels
Genre: Documentaire
Trailer: https://youtu.be/wQ6gR6OVqcE
——————————————————————————————
Shashamane is een reis naar het stadje Shashamane in het hart van Ethiopië, 250 km ten zuiden van hoofdstad Addis Ababa, waar een groep Rasta’s leeft op het (platte)land van hun voorouders. Dit land was in de jaren vijftig door de Ethiopische keizer Haile Selassie, door de Rastafaribeweging gezien als de Messias, geschonken aan alle mensen van Afrikaanse afkomst uit dank voor de steun van de pan-Afrikaanse gemeenschap tijdens de Italiaanse bezetting van Ethiopië.

Deze prachtig opgenomen documentaire zoekt de mensen op die zijn ingegaan op deze oproep om terug te keren naar Afrika. Door de ogen van de mannen en vrouwen die ervoor hebben gekozen om hier hun Afrikaanse identiteit te claimen en herstellen, zoomt de film op persoonlijke wijze in op dit unieke hoofdstuk uit de lange geschiedenis van de Afrikaanse diaspora. Shashamane gaat niet zozeer over de zoektocht naar een verloren identiteit, maar vooral over de beleving van een identiteit die nooit verloren is gegaan…

Shashamane beleefde in november 2016 zijn wereldpremière op Film Africa in Engeland en heeft sindsdien op verschillende internationale filmfestivals gedraaid. Op vrijdag 19 januari vertonen we de film voor het eerst, en waarschijnlijk eenmalig, in Nederland, dus zorg dat je erbij bent!

De vertoning van Shashamane is onderdeel van Reggae Vibrations, hét reggaefeestje van Amsterdam. Na de voorstelling, om 22.00 uur, gaat de avond in de kleine zaal verder met DJ Madbwoy, Shashamane Sound,Spitfire, Back-a-Wall en U Brown uit Jamaica als special guest. Als je een kaartje voor Reggae Vibrations Film: Shashamane haalt, dan kun je gratis naar Reggae Vibrations w U-Brown in Paradiso (zie ookwww.facebook.com/events/129682344315996/).
——————————————————————————————
Tickets Reggae Vibrations Film: Shashamane

€10 (incl. lidm. excl. servicekosten)
+ gratis toegang tot het feest!

Ticketlink: http://bit.ly/shashamane