22 June, 2018
21:15
De Balie

Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam

Tickets Facebook

Join us:


Reggae Vibrations Film: Shashamane

 

Na de uitverkochte Nederlandse première van Shashamane eerder dit jaar, vertonen we de documentaire van de Italiaans-Franse filmmaker Giulia Amati op vrijdag 22 juni om 21.00 uur nog een keer, dit keer in De Balie, voordat om de hoek Reggae Vibrations ft. Foundation Sound, Kingston Soul losbarst.

Shashamane: On the Trail of the Promised Land is een indrukwekkende documentaire over de Rastafari die gerepatrieerd zijn naar het voor hen beloofde land, Ethiopië. De vorige vertoning van de film was snel uitverkocht (en de reden dat we nu nog een vertoning organiseren), dus zorg ervoor dat je je filmtickets op tijd veilig stelt! Tickets voor de film zijn online te verkrijgen de website van De Baliehttp://bit.ly/filmshashamane.

————————–————————–————————–————
Reggae Vibrations Film: Shashamane /// 22 juni 2018 /// 21.00 uur /// De Balie /// Amsterdam

Titel: Shashamane: On the Trail of the Promised Land
Jaar: 2016
Regisseur: Giulia Amati
Duur: 80 minuten
Taal: Engels
Genre: Documentaire
Trailer: https://youtu.be/wQ6gR6OVqcE
Tickets: €10 (online via http://bit.ly/filmshashamane of aan de deur zo lang de voorraad strekt) voor een regulier filmticket (korting voor stadspassers, cjp’ers, studenten en pashouders van Study association Off-Screen en De BalieCineville geldig aan de kassa).

————————–————————–————————–————

Shashamane is een reis naar het stadje Shashamane in het hart van Ethiopië, 250 km ten zuiden van hoofdstad Addis Ababa, waar een groep Rasta’s leeft op het (platte)land van hun voorouders. Dit land was in de jaren vijftig door de Ethiopische keizer Haile Selassie, door de Rastafaribeweging gezien als de Messias, geschonken aan alle mensen van Afrikaanse afkomst uit dank voor de steun van de pan-Afrikaanse gemeenschap tijdens de Italiaanse bezetting van Ethiopië.

Deze prachtig opgenomen documentaire zoekt de mensen op die zijn ingegaan op deze oproep om terug te keren naar Afrika. Door de ogen van de mannen en vrouwen die ervoor hebben gekozen om hier hun Afrikaanse identiteit te claimen en herstellen, zoomt de film op persoonlijke wijze in op dit unieke hoofdstuk uit de lange geschiedenis van de Afrikaanse diaspora. Shashamane gaat niet zozeer over de zoektocht naar een verloren identiteit, maar vooral over de beleving van een identiteit die nooit verloren is gegaan…

Shashamane beleefde in november 2016 zijn wereldpremière op Film Africa in Engeland en heeft sindsdien op verschillende internationale filmfestivals gedraaid. Op vrijdag 19 januari vertoonden we de film voor het eerst in Nederland, en omdat de voorstelling uitverkocht was en er zo veel vraag voor was, hebben we besloten de film nog een keer te vertonen!

De vertoning van Shashamane is onderdeel van Reggae Vibrations, hét reggaefeestje van Amsterdam. Na de voorstelling, zo rond 22.15-22.30 uur, gaat de avond in de kleine zaal van de Paradiso Amsterdam verder met sound systems en special guests. Op vertoon van je filmkaartje kun je bij de buren voor de helft van de prijs naar Reggae Vibrations ft. Foundation Sound, Kingston Soul!