14 September, 2018
21:00-22:30
Paradiso Noord - Tolhuistuin

IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam

Tickets Facebook

Join us:


Reggae Vibrations Film: Legends of Ska

 

Op vrijdag 14 september om 21.00 uur hosten we in samenwerking met Ticket to the Tropics in Paradiso Noord – Tolhuistuin een speciale vertoning van Legends of Ska: Cool & Copasetic, een documentaire van regisseur Brad Klein over de Jamaicaanse muziekscene in de jaren ’60, toen ska, de voorloper van reggae, het uitgaansleven op het eiland domineerde. 

Ticketinfo:
– Tickets voor de film zijn online te verkrijgen via http://bit.ly/filmlegendsofskaof op de avond zelf aan de deur (tot de voorraad strekt)
– Tickets voor de film zijn te koop voor €10 per stuk (excl. servicekosten)
– Tickets voor de film geven automatisch toegang tot Reggae Vibrations Unplugged!, het reggaefeest dat om 22.30 uur begint!
——————————————————————————————
Reggae Vibrations Film: Legends of Ska /// vrijdag 14 september 2018 /// 21.00 uur (doors open: 20.30 uur) /// Paradiso Noord – Tolhuistuin

Titel: Legends of Ska: Cool & Copasetic
Jaar: 2013
Regisseur: Brad Klein
Duur: 80 minuten
Taal: Engels
Genre: Documentaire
Trailer: www.youtube.com/watch?v=7RmiO_JeL9U
Tickets: http://bit.ly/filmlegendsofska
——————————————————————————————

Legends of Ska: Cool & Copasetic is de fascinerende muziekdocumentaire van regisseur Brad Klein over de Jamaicaanse muziekscene in de jaren ’60, toen ska, de voorloper van reggae, het uitgaansleven op het eiland domineerde. Aan de hand van een bijzonder concert in Toronto in 2002, waar diverse legendes uit het genre voor het eerst weer samenkwamen, wordt de geschiedenis van ska en het ontstaan van reggae uit de doeken gedaan. Naast optredens van grootheden als Prince BusterDerrick MorganStranger Cole en Patsy Todd, bevat de documentaire uniek archiefmateriaal en vele interviews met grote namen uit de Jamaicaanse muziekwereld, zoals Toots Hibbert en Lee Scratch Perry (official). Het resultaat is een uniek document over de beginjaren van de ska en de vitale rol die het genre heeft gespeeld in de ontwikkeling van de muziekindustrie van Jamaica. Laat je op deze speciale avond meevoeren in het positieve, upbeat ritme van ska en pik tegelijk een essentieel deel van de Jamaicaanse muziekgeschiedenis mee, want ‘without ska, there is no reggae.’

De vertoning van Legends of Ska: Cool & Copasetic is onderdeel van Reggae Vibrations, hét reggaefeestje van Amsterdam. Na de voorstelling, om 22.30 uur, gaat de avond in Paradiso Noord – Tolhuistuin verder met Reggae Vibrations Unplugged! Als je een kaartje voor Reggae Vibrations Film: Legends of Ska haalt, dan kun je daarna gratis naar Reggae Vibrations Unplugged! (zie ook www.facebook.com/events/237046003716760/).