10 November, 2017
21:00
De Balie

Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam

Tickets Facebook

Join us:


Reggae Vibrations Film: Kingston Crossroads

 

Op vrijdag 10 november om 21.00 uur hosten we voordat Reggae Vibrations #11 in Paradiso losbarst in De Balie een eenmalige vertoning van Kingston Crossroads, een nieuwe documentaire over Jamaica van het Duitse filmduo Oliver Becker en Jonas Schaul.

Reggae Vibrations Film: Kingston Crossroads (+ Shoot the Girl) /// 10 november 2017 /// 21.00 uur /// De Balie /// Amsterdam

Regisseur(s): Oliver Becker en Jonas Schaul
Jaar: 2017
Land: Jamaica/Duitsland
Duur: 72 minuten
Taal: Engels
Rating: 16+
Genre: Documentaire

Filmtickets: http://bit.ly/kingstoncrossroads

Kingston Crossroads is een reis door een van de meest opwindende – zowel in de positieve als negatieve zin van het woord – steden ter wereld: Kingston, de hoofdstad van Jamaica. De documentaire biedt een unieke momentopname van Jamaica’s huidige sociale, politieke en culturele situatie, verteld door de ogen van verschillende fascinerende Jamaicaanse stedelingen. Ze vertellen openlijk over hun leven en hun visie op actuele onderwerpen zoals de ontwikkeling van roots reggae, de status van Rastafari, repatriëring naar Afrika en gedwongen deportatie. Deze onderwerpen vormen de kruispunten (‘crossroads’) van Kingston, een plek waar jong en oud werken aan hun dromen, uitdagingen en inspirerende doelen.

Kingston Crossroads beleefde in juni 2017 zijn wereldpremière op het Caribbean Film Festival in Houston en heeft sindsdien op verschillende internationale filmfestivals gedraaid. Op vrijdag 10 november vertonen we de film voor het eerst (en wellicht voor het laatst) in Nederland, dus zorg dat je erbij bent!

De vertoning van Kingston Crossroads wordt voorafgegaan door de Nederlandse première van Shoot the Girl (2016, 10 min), de nieuwe korte film van de Jamaicaanse filmmaakster Natalie Thompson over een 10-jarig meisje uit Trench Town die het op moet nemen tegen de lokale don die haar vader heeft vermoord en nu achter haar aankomt.

Deze filmavond is onderdeel van Reggae Vibrations #11 in Paradiso. Na de voorstelling gaat de avond verder in de kleine zaal van de Paradiso Amsterdam met Empress Messenjah, Shashamane Sound en als special guest Herbalize it. Meer info en RSVP: www.facebook.com/events/507444319590519/

Tickets voor Reggae Vibrations #11 in Paradiso (€13,50 excl.): Tickets:http://bit.ly/reggaevibrations11
Tickets voor Reggae Vibrations Film: Kingston Crossroads (€10): http://bit.ly/kingstoncrossroads

Kaartsoorten Reggae Vibrations Film: Kingston Crossroads
– Normaal €10,00
– Student €8,50
– Offscreen-pas €8,50
– CJP € 8,50
– Stadspas €8,50
– Ik heb De Balie Cultuurpas €8,50