18 October, 2019
18:30
Filmhuis Breda

int Janstraat 18, 4811 ZK Breda

Tickets Facebook

Join us:


Jamaican Film Night: Yardie (+ Gifts from Babylon)

EN | This Friday, October 18th, we will hosting the Brabant premiere of Yardie in Filmhuis Breda! Come and join the screening at 8pm or already enjoy a Caribbean dinner by Piet Kookt from 6.30pm. Emiel Martens, founding director of Caribbean Creativity and the producer of Gifts from Babylon, the supporting film of the evening, will be present for a brief introduction and a Q&A.

Film tickets: €8,50 (regular) / €5 (students)
Combi-tickets diner + film: €23,50
www.filmhuisbreda.nl/tickets/

NL | Aanstaande vrijdag, 18 oktober, hosten we de Brabantse premiere van Yardie in Filmhuis Breda! Kom om 20:00 uur naar de vertoning of schuif vanaf 18:30 uur aan voor een Caribisch diner van Piet KooktEmiel Martens, de oprichter van Caribbean Creativity en producent van Gifts from Babylon, de voorfilm van de avond, zal aanwezig zijn voor een korte introductie en Q&A.

Filmtickets: €8,50 (normaal) / €5 (studenten)
Combitickets diner + film: €23,50
www.filmhuisbreda.nl/tickets/

Terwijl de blaadjes van de bomen vallen, haalt Filmhuis Breda de zon in huis! Op deze Jamaicaanse avond vertonen we:

Yardie (2018) – Idris Elba
Hoofdfilm
Jamaica/Verenigd Koninkrijk
2018 / 102 minuten
(Jamaicaans) Engels gesproken met Engelse ondertiteling

Kingston, Jamaica, jaren ’70. Er is een bendeoorlog gaande. DJ Jerry Dread is het geweld beu en probeert vrede te stichten, maar moet dat met zijn eigen leven betalen. Zijn jongere broer Denis is getuige van de moord op Jerry. Tien jaar later wordt Denis de rechterhand van maffiabaas Fox, die Denis naar Londen stuurt voor een missie. Wanneer deze mis lijkt te gaan, besluit Denis om de moordenaar van zijn broer te zoeken.

Het misdaaddrama Yardie is het regiedebuut van acteur Idris Elba (bekend van onder andere Avengers, Molly’s Game, Luther) en gebaseerd op de gelijknamige roman van Victor Headley uit 1992. The Guardian noemde Yardie ambitieus, energiek en origineel. De film beleeft zijn Brabantse première bij Filmhuis Breda.

Als voorfilm vertonen we een korte film uit Gambia, ook wel eens ‘Little Jamaica’ genoemd:

Gifts from Babylon (2018) – Bas Ackermann en Emiel Martens
Voorfilm
Gambia/Nederland
2018 / 24 minuten
Wolof en Engels gesproken met Engelse ondertiteling

Wat is de menselijke impact van migratie tussen Afrika en Europa? In de korte film Gifts from Babylon wordt deze vraag benadert vanuit het perspectief van een Gambiaanse terugkeermigrant. De film behandelt de psychologische conflicten die ontstaan wanneer de jonge West-Afrikaanse Modou terugkeert naar zijn thuisland nadat hij illegaal heeft gewoond in wat hij zich als een paradijs had voorgesteld: Europa. Modou zal opnieuws een plek moeten vinden in zijn geboortestad, waar hij zich niet meer thuis voelt.

Emiel Martens, de producent van de Gifts from Babylon en oprichter van Caribbean Creativity (de distributeur van Yardie in Nederland) is op deze avond aanwezig voor introductie en een Q&A.

PIET KOOKT CARIBISCH
Caribische stoof en tropisch fruit maken onze Jamaicaanse avond helemaal compleet. Piet Kookt heeft weer een menu samengesteld waar je spontaan van gaat watertanden. Geef bij je reservering aan of je liever geniet van de vegetarische variant of die met vlees.

Let op: er zijn slechts 50 combitickets beschikbaar.

PROGRAMMA
18:00 uur: Inloop
18:30 uur: Caribisch diner van Piet Kookt
20:00 uur: Start voorfilm Gifts from Babylon
20:30 uur: Start hoofdfilm Yardie
22:15 uur: Q&A met Emiel Martens
22:30 uur: Borrel met muziek

TICKETS
Filmtickets: €8,50 (normaal) / €5 (studenten en BredaPashouders)
Combitickets diner + film: €23,50
www.filmhuisbreda.nl/tickets/