10 August, 2018
21:00-03:00
Pllek

Tt. Neveritaweg 59, 1033 WB Amsterdam

Tickets Facebook

Join us:


Going Places #3 | Reggae Vibrations

 

Tijdens de derde editie van Going Places op vrijdag 10 augustus reizen we onder de vlag van Reggae Vibrations af naar het Caribisch gebied. We beginnen de avond om 22.00 uur met de open air vertoning van Kingston Crossroads (Nederlandse première!). Direct na de film, zo rond half twaalf, luidt Heights Meditation -Reggaeband (live) het feest in binnen in het café-restaurant, dan omgedoopt tot Jamaicaanse club. DJ’s Live Wire en Ike Melchizedek nemen vervolgens het stokje over en draaien hun favoriete reggaeplaten tot in de late uurtjes. Heerlijke hapjes van Ital Maiky en een art expo van Mario Supa maken de vibes helemaal compleet. 

Going Places #3 | Reggae Vibrations
Expo & food: 21.00 uur | Film: 22.00 uur | Live & DJ’s: 23.15-3.00 uur
EXPO: Mario Supa
FILM: Kingston Crossroads (2017, 72 min, Nederlandse première!) + de korte docu Pressing Matters in Jamaica (2017, 5 min, Nederlandse première!)
LIVE: Heights Meditation -Reggaeband
BEATS: LiveWire en Ike Melchizedek
FOOD: Ital Maiky
FILMTICKETS: http://bit.ly/goingplaces-reggaevibrations (€10; het reggaefeest na de film is gratis!)

FOOD & ART (21.00-3.00 UUR)
Vanaf 21.00 uur kun je genieten van lekkere snacks van Ital Maiky. Ondertussen opent op de galerij in het restaurant een expositie van Mario Supa. Wil je al voor 21.00 uur in ons restaurant dineren? Reserveer dan op tijd een tafeltje via http://bit.ly/etenreserverenpllek!

FILM (OPEN AIR) | 22.00-23.30 UUR
Na de uitverkochte sneak preview van Kingston Crossroads in De Balie eind vorig jaar, presenteert Reggae Vibrations nu de Nederlandse première van de nieuwe film van het Duitse regisseursduo Oliver Becker en Jonas Schaul bij pllek!

Kingston Crossroads is een reis door een van de meest opwindende – zowel in de positieve als negatieve zin van het woord – steden ter wereld: Kingston, de hoofdstad van Jamaica. De documentaire biedt een unieke momentopname van de stad en dan vooral de roots reggae (revival) scene verteld door de ogen van verschillende fascinerende Jamaicaanse stedelingen, onder wie Kabaka Pyramid, Micah Shemaiah, Luciano, Gabre Selassie (de oprichter van de populaire Kingston Dub Club), Exile Di Brave, Mau Mau en I Nation. Ze vertellen openlijk over hun leven en hun visie op actuele onderwerpen zoals de ontwikkeling van roots reggae, de status van Rastafari, repatriëring naar Afrika en gedwongen deportatie. Deze onderwerpen vormen de kruispunten (‘crossroads’) van Kingston, een plek waar jong en oud werken aan hun dromen, uitdagingen en inspirerende doelen.

Kingston Crossroads beleefde in juni 2017 zijn wereldpremière op het Caribbean Film Festival in Houston en heeft sindsdien op verschillende internationale filmfestivals gedraaid. Vorig jaar vertoonde Reggae Vibrationsde documentaire voor het eerst in Nederland als sneak preview, en nu mogen we dus de exclusieve Nederlandse première hosten! Voor de première vertonen we ook nog Pressing Matters in Jamaica (2017, 5 min), een korte docu over de geschiedenis van vinyl(zaken) in Jamaica.

Kaarten voor de film kun je online bestellen op http://bit.ly/goingplaces-reggaevibrations of op de dag zelf halen aan de deur (tot de voorraad strekt). Bij slecht weer verplaatsen we de film naar binnen, dus het gaat altijd door. Het feest na de film (start: rond 23.30 uur) is verder helemaal gratis!

FUNKY BEATS (BINNEN) | 23.15-3.00 UUR
Na de film gaan we binnen verder in ons café/restaurant, dan omgedoopt tot een ware yard party. Heights Meditation -Reggaeband luidt het feest in, gevolgd door DJ LiveWire en DJ Empress Messenjah.

De Amsterdamse band Heights Meditation -Reggaeband maakt reggae met dub, ska, hip-hop en dancehall. De lead singers, Danny ‘Smooth’ en Otty Ranking, zingen in een unieke mix van Engels, Patois (Jamaicaans) en Surinaams, en worden daarbij immer bijgestaan door Murl (bass), Frits (keyboard), Collin (gitaar) en Tiv (drum). Het resultaat, een combinatie van klassiekers en eigen werk, is positief, aanstekelijk en energiek, en resulteert altijd in goede vibes. In korte tijd is Heights Meditation -Reggaebanduitgegroeid tot een van de meest succesvolle underground reggaebands in de Benelux (ze waren de winnaar van de Benelux Reggae Contest 2015!). Naast intieme clubs en gezellige block parties, waar ze altijd voor in zijn, hebben ze inmiddels ook opgetreden op festivals als Reggae GeelReggae Lake Festival en Zwarte Cross en venues als Rotterdam AhoyTivoliVredenburg en De Oosterpoort. These guys burn out every place en deze avond dus ook pllek!

Remco Hordijk aka DJ LiveWire maakt hij al jarenlang deel uit van de Reggae Bomb Crew, het bekende Utrechtse soundsystem dat altijd een eerbetoon brengt aan authentieke reggae: rootsreggae, ska, rocksteady en vroege dancehall. Daarnaast zit LiveWire bij Kako Da Ne, het dj-collectief waarmee hij elke twee maanden in de ACU in Utrecht een unieke mix van tropical sounds draait, van electropical, dub, nu cumbia en reggae tot balkan bass, afro pearls, moombahton en baile funk.

Ike Melchizedek is een dj/selector die houdt van het ‘mashen’ van muziekstijlen en staat voor een eclectische sound met invloeden uit (future) hiphop, r&b, reggae, dancehall, dance, Afro house, baile funk, kuduro en trap.

Voor ons zullen LiveWire en Ike hun lekkerste reggae tracks meenemen!

☀☀☀

Going Places #3 | Reggae Vibrations is een samenwerking tussen pllekOutdoor CinemaGasten in je GezichtCaribbean Creativity en Reggae Movement NL.