24 June, 2016
21:00-03:00
Pllek

TT Neveritaweg 59, Amsterdam

Tickets Facebook

Join us:


[Click here for the English version]

Pllek is Going Places! Deze zomer organiseren we in samenwerking met verschillende partners vier avonden waarin we op avontuur gaan naar verre landen, zomerse oorden en tropische werelddelen. Met de combinatie van film, hapjes, kunst en muziek halen we vier continenten voor één avond naar Pllek. Going Places is een culturele reis naar Amsterdam Noord… en voorbij de horizon. Reis met ons mee, kijk, proef, dans en vier de diversiteit van onze planeet!

Tijdens de eerste editie van Going Places reizen we af naar de kusten van West-Afrika en het Caribisch gebied. Onder de titel Yard Vibes toveren we Pllek vrijdag 24 juni eenmalig om tot een waar ‘Little Jamaica’. Going Places /Yard Vibes is een samenwerking tussen Pllek, Outdoor Cinema, Gasten in je Gezicht, Caribbean Creativity en Reggae Movement. In Jamaica is een ‘yard party’ een spontane samenkomst van de gemeenschap – ongedwongen chillen, kletsen en dansen in de ‘yard’ met je vrienden en familie. En dat doen we vanavond bij Pllek in Amsterdam Noord. Join the vibes at our ‘Little Jamaica’ yard and come dine, lime and wine with us!

GOING PLACES #1 | YARD VIBES (Little Jamaica)

TIJDEN: 21.00-03.00 uur | Start film: 22.30 uur
FEEST: Gratis entree
FILM: Online tickets (€8,50) via http://bit.ly/goingplaces1yardvibes
FOOD: Caribbean Dinners Club
ART: Black Martians in Europe by Poema Jones
KORTE FILMS: Man of the Soil (7 min, 2011) | Pssst…Schatje (9 min, 2013)
HOOFDFILM: Welcome to the Smiling Coast (72 min, 2016, voorpremière)
BEATS: Live: Motha Earth | DJ’s: Empress Messenjah en Rowstone
MORE INFO & RSVP: www.facebook.com/events/1215906481755463/

FOOD & ART

Vanaf 21.00 uur kun je genieten van heerlijke kleine hapjes van de Caribbean Diners Club en lekkere tunes van onze resident DJ Marcelo Umana. Op de galerij in het restaurant hebben we tevens om 21.00 uur de toffe expo opening Black Martians in Europe van de talenvolle kunstenares Poema Jones. Wil je al voor 21.00 uur in ons restaurant dineren? Reserveer dan op tijd!

FILM

Vlak na zonsondergang vertonen we op ons strand aan het ‘IJ de Nederlandse voorpremière van Welcome to the Smiling Coast, een documentaire over toerisme in Gambia, het West-Afrikaanse land dat ook vaak ‘Little Jamaica’ wordt genoemd vanwege de sterke aanwezigheid van toerisme, reggae en Rastafari. De film is gemaakt door de Nederlandse filmmakers Bas Ackermann en Emiel Martens (die er natuurlijk bij zijn deze avond!) en volgt vijftien kleurrijke Gambiaanse jongeren die hun hoofd boven water proberen te houden in de informele sector rondom het toerisme – van hotelbewakers en taxichauffeurs tot straatmuzikanten en sekswerkers. Het resultaat is een kritische maar luchtige en vooral ook muzikale documentaire over de impact van toerisme in Gambia, het kleinste land op het Afrikaanse continent.

Na de wereldpremière op het Pan African Film Festival in LA en de Europese première op het Galway African Film Festival in Ierland, markeert deze vertoning de Nederlandse voorpremière van Welcome to the Smiling Coast. De officiële Nederlandse première zal plaatsvinden op zaterdag 27 augustus bij World Cinema Amsterdam. Voor de hoofdfilm draaien we trouwens ook nog twee mooie korte films: Man of the Soil (7 min, 2011) en Psst… Schatje (9 min, 2013).

FUNKY BEATS

Na de film gaan we binnen verder in ons café/restaurant, dan omgedoopt tot club, met een funky reggae-dancehall avond. We trappen af met een live optreden van Motha Earth. Deze veelzijdige Rotterdamse reggaezangeres zal je in vervoering brengen met haar eigen songs en creatieve covers van oldies tot newdies. Daarna nemen DJ Empress Messenjah en DJ Rowstone het roer over en laten zij jullie ongetwijfeld tot diep in de nacht dansen. Let’s get together and feel all right!

GOING PLACES VOOR IN DE AGENDA

VRIJDAG 22 JULI
21.00-03.00 uur
Going Places #2 | Fiesta Latinoamericana (Estilo Brasileiro)
Met de Nederlandse première van Neon Bull (2016, Brazilië, 95 min), een optreden van Roda da Holanda en Latin dansavond met DJ Eduardo Furia.

VRIJDAG 12 AUGUSTUS
21.00-03.00 uur
Going Places #3 | Indian Summer
Met de vertoning van Killa (2015, India, 78 min) en een Indiase dansavond.

VRIJDAG 23 SEPTEMBER
21.00-03.00 uur
Going Places #4 | Afrolijk (South African Style)
Met de vertoning van Ayanda (2015, Zuid-Afrika, 105 min) en een Afrikaanse dansavond met Rituals by AfroLosjes.

Flyer_Pllek_Going_Places_Yard_Vibes