06 July, 2019
21:00-3:00
Pllek

T.T. Neveritaweg 59, 1033 WB Amsterdam

Tickets Facebook

Join us:


Going Places #1 | Reggae Vibrations ft. Yardie

 

Tijdens deze 1e editie van Going Places op zaterdag 6 juli reizen we af naar het Caribisch gebied. Samen met Reggae Vibrations (bekend van Paradiso Amsterdam) dompelen we pllek voor een avond onder in Jamaicaanse sferen. We beginnen om 20.30 uur (doors open: 20.00 uur) met de vertoning van Yardie, het gevierde Jamaicaans-Britse misdaaddrama van Idris Elba (zijn regiedebuut!). Direct na de film, zo rond half elf, luidt de reggaeband Super Natural Selection de afterparty in in het café-restaurant, dan omgedoopt tot Jamaicaanse dancehall. DJ’s Empress Messenjah en Reggae Barbie nemen vervolgens het stokje over en draaien hun favoriete reggaeplaten tot in de late uurtjes.

PROGRAMMA Going Places #1 | Reggae Vibrations ft. Yardie

Doors open: 20.00 uur | Film: 20.30 uur | Live & DJ’s: 22.15-3.00 uur
FILM: Yardie (2018, 98 min)
LIVE: Super Natural Selection
DJs: Empress Messenjah en Reggae Barbie
Filmtickets (€7,50): http://bit.ly/goingplaces1-reggaevibrations
Party = gratis!

Wil je voor de film in ons restaurant dineren? Reserveer dan op tijd op http://bit.ly/etenreserverenpllek!

FILM Yardie (aanvang: 20.30 uur)

Yardie is de langverwachte verfilming van de gelijknamige cult-bestseller uit 1992 van de Jamaicaans-Britse auteur Victor Headley. Het is de eerste film van Idris Elba – de bekende Britise acteur geboren in de Londense wijk Hackney van een Ghanese moeder en Sierra Leoonse vader – en heeft hoofdrollen voor Aml Ameen, Stephen Graham, Naomi Ackie, Akin Gazi en Sheldon Shepherd Nmdz. Het verhaal begint in het Jamaica van de vroege jaren ’70, waar Denis (Antwayne Eccleston) op jonge leeftijd getuige is van de moord op zijn broer Jerry Dread (Everaldo Creary) in het kruisvuur van rivaliserende gangs. Het verlies van zijn broer tekent zijn verdere levenspad: ‘Mijn broer vroeg me of ik het goede of het slechte pad op zou gaan. Dit is een verhaal over het pad dat ik heb gekozen.’ Denis (Aml Ameen) belandt al snel in het criminele circuit van Kingston. Hij wordt onder de vleugels genomen door muziekproducent en gangsterbaas King Fox (Sheldon Shepherd) en weet zich op te werken tot zijn rechterhand.

Als D, zoals Denis genoemd wordt, in de problemen komt, stuurt Fox hem naar Londen om af te koelen. Hij moet nog wel even een pakket cocaïne vervoeren en afleveren bij de lokale drugsbaas Rico (Stephen Graham). De deal gaat echter helemaal mis en D bevindt zich al snel in bijkans nog grotere problemen dan in Kingston. Op hetzelfde moment probeert hij juist uit het wereldje te stappen en een nieuw bestaan op te bouwen met zijn jeugdliefde Yvonne (Shantol Jackson) en hun dochtertje, die jaren geleden al naar Londen zijn gevlucht. Maar met Rico die hem op zijn hielen zit is dit haast onmogelijk – en brengt Denis zijn familie juist in gevaar. Als hij ontdekt wie zijn broer heeft doodgeschoten, en dat de moordenaar in Londen is, lijkt er voor D geen weg meer terug te zijn…

Yardie werd in 2017 op locatie gefilmd in Jamaica en Londen en ging in januari 2018 in première op het Sundance Film Festival. Omdat Yardie in Nederland geen distributie leek te krijgen, heeft Caribbean Creativity de rechten van de film verworven. De vertoning van Yardie op zaterdag 6 juli bij pllek is de tweede en waarschijnlijk laatste vertoning van de film in Amsterdam.

FEEST: Super Natural Selection en DJ’s (22.30-3.00 uur)

Na de film, zo rond half elf, begint het reggaefeest met een optreden van Super Natural Selection. Deze roots reggae band komt oorspronkelijk uit Gelderland, met bandleden uit Arnhem en Nijmegen. De meeste leden van de band maken sinds 2002 samen muziek. Met Prince Naffy Reemnet als frontman en Lighta als trouwe vaste featuring, spelen ze spelen vooral eigen nummers in zowel het Engels als Sranang Tongo,

Na het optreden draaien Empress Messenjah en Reggae Barbie tot in de vroege uurtjes (tot 3.00 uur!) de lekkerste reggae tunes aan het IJ.

Going Places #1 | Reggae Vibrations ft. Yardie is een samenwerking tussen pllek, Gasten in je Gezicht, Caribbean Creativity en Reggae Movement NL.

GOING PLACES VOOR IN DE AGENDA:

ZATERDAG 10 AUGUSTUS
20.00-03.00 uur
Going Places #2 | Ciesta ft. Virus Tropical
Meer info & RSVP: www.facebook.com/events/898732270464562/
Filmtickets: http://bit.ly/goingplaces2-ciesta

ZATERDAG 14 SEPTEMBER
20.00-03.00 uur
Going Places #3 | Afrolijk ft. Liyana
Meer info & RSVP: www.facebook.com/events/2457646884287679/
Filmtickets: http://bit.ly/goingplaces3-afrolijk

Ook deze zomer presenteren pllek, Caribbean Creativity en Gasten in je Gezicht weer Going Places! Met de combinatie van film, muziek en eten & drinken halen we de elke zomermaand (juli, augustus en september) opnieuw een ver land voor één avond naar pllek. Kijk, dans, proef en vier de diversiteit van onze planeet met deze culturele reis naar Amsterdam Noord en voorbij de horizon!