18 August, 2018
16:30-3:00
Rialto

Ceintuurbaan 338, 1072 GN Amsterdam

Tickets Facebook

Join us:


WCA Opening Cine Cuba | Fiesta Latinoamericana (Estilo Cubano)

 

Op zaterdag 18 augustus strijken de Muchachas Borrachas weer neer in Rialto voor het openingsfeest van het Cine Cuba-programma van World Cinema Amsterdam 2018! Hun Fiesta Latinoamericana volgt na een dag vol Cubaanse films en is dan ook volledig in Estilo Cubano. 

Na het Cubaanse filmprogramma (16.30-23.00 uur, zie onder) gaan we de nacht in met de lekkerste Cubaanse ritmes van DJ El Punto Cubano & DJ AngelD’Cuba. Deze doorgewinterde Latin DJ zal het kwik in onze foyer, dan omgedoopt tot intieme dansvloer, naar tropische temperaturen doen stijgen. Uiteraard ontbreken ook de nodige cocktails en empanadas in Estilo Cubano niet op deze feestelijke openingsavond van het Cine Cuba-programma van World Cinema Amsterdam 2018. Kortom: ¡vente de fiesta con nosotros hasta caer rendido (feest met ons mee tot je erbij neervalt)!

PROGRAMA DE FIESTA LATINOAMERICANA (ESTILO CUBANO)

16:30 uur Creative Cuba Talkshow (gratis!)
16:45 uur Últimos días en La Habana
19:30 uur AdoleCe (+ Q&A met de regisseur!)
21:30 uur La música de las esferas (+ Q&A met de regisseur!)
23:00 uur Fiesta Latinoamericana Estilo Cubano met El Punto Cubano & DJ AngelD’Cuba (gratis!)

Tickets Últimos días en La Habana: http://bit.ly/cine-cuba-ultimos-dias
Tickets AdoleCe: http://bit.ly/cine-cuba-adolece
Tickets La música de las esferas: http://bit.ly/cine-cuba-musica

Tickets voor de films zijn €10 per stuk (€8,50 met korting). De talkshow vóór de eerste film en de fiesta na de laatste film zijn beide helemaal gratis y por nada te bezoeken! Kijk voor alle Cine Cuba features en shorts op World Cinema Amsterdam 2018 op http://bit.ly/cine-cuba-programa.

PROGRAMA DE CINE CUBA

16:30 | Creative Cuba Talkshow (gratis!)
Cuba heeft een lange traditie van filmmaken en een overvloed aan filmtalent. In deze talkshow introduceert World Cinema Amsterdam nieuwe, opkomende filmmakers uit Cuba aan het publiek. Zij zullen hun films en de Cubaanse filmindustrie bespreken. Moderator: filmjournalist Dana Linssen(www.filmkrant.nlNRC-Handelsblad).

16:45 | Últimos días en La Habana (2016, 92 min.)
Diego lijdt aan aids en gaat het niet lang meer maken. In zijn vervallen huis in Havana wordt hij verzorgd door zijn oude schoolvriend, de wat sombere Miguel. Soms huurt deze een escortjongen voor Diego in, want diens zin in leven en seks is onverminderd.

Tickets: http://bit.ly/cine-cuba-ultimos-dias
+ short Debut (http://bit.ly/cine-cuba-debut)

19:30 | AdoleCe (2018, 60 min., work in progress) + Q&A met regisseur Daiyan Noa
Hoe is het om in Cuba op school te zitten? Regisseur Daiyan Noa en producent Claudia Expósito laten het zien aan de hand van de lotgevallen van hun (stief)dochter Cecilia. Acht jaar lang volgden zij haar – van eind lagere school tot het eindexamen middelbare school.

Tickets: http://bit.ly/cine-cuba-adolece
+ short La especie dominante: http://bit.ly/cine-cuba-especie-dominante

21:30 | La música de las esferas (2018, 80 min.) + Q&A met regisseur Marcel Beltrán
Regina en Mauricio Beltrán, de ouders van regisseur Marcel Beltrán, leerden elkaar in de jaren 80 kennen, werden verliefd en trouwden, ondanks tegenwerking van Regina’s vader. Zoon Marcel kijkt met ze terug in dit fraaie eerbetoon aan de liefde tussen de twee.

Tickets: http://bit.ly/cine-cuba-musica
+ short La sed humana: http://bit.ly/cine-cuba-sed-humana

PROGRAMA DE MÚSICA CUBA
AngelD’Cuba, geboren en getogen in Cuba, heeft zijn sporen in de Cubaanse muziek- en danswereld reeds dik en dik verdiend. Zo was hij de oprichter van de Cubaanse groep ContraTempo, artistiek leider van Havana Café, een van de bekendste discotheken met live muziek in Cuba, en producent van verschillende Latin artiesten(collectieven). Vooral in de jaren ’90 reisde hij de hele wereld over met Cuba’s meest bekende orkesten, waaronder BuenaVista SocialClubOrquesta Aragón (Sitio Oficial) en Polo Montañez. In 2000 richtte Angel Luís zijn eigen dansschool op in Amsterdam: El Punto Cubano. Hier onderwijst hij Cubaanse dans- en muziekstijlen, van changüi tot rumba. De afgelopen jaren heeft hij zich tevens ontwikkeld tot professionele DJ. Zijn veelzijdige achtergrond, ruime ervaring en specifieke kennis geven hem als DJ een carácter único.

COMIDA CUBANA
Jazmina Delicious maakt speciaal voor de gelegenheid empanadas met een Cubaanse twist! Deze zal ze serveren tijdens de fiesta, dus vanaf 23.00 uur tot de voorraad strekt! Wil je al voor de fiesta, en tussen de films door, bij ons eten? Dat kan, want van 18:00-21:00 uur serveert Caribbean Smile catering drie heerlijke Caribische maaltijden voor €10 per stuk. De vleesmenu’s zijn (onder voorbehoud) gestoofde Cubaanse kip en Cubaanse varkenskotelet. Daarnaast zal er een vega-gerecht beschikbaar zijn.

OVER FIESTA LATINOAMERICANA
Fiesta Latinoamericana is een bruisend Latin feest georganiseerd door Muchachas Borrachas, een collectief onder de vleugels van Caribbean Creativity van voornamelijk vrouwen met een passie voor Latijns-Amerika. De Muchachas Borrachas, wat letterlijk vertaald misschien Dronken Dames betekent, zijn vastberaden in en toegewijd aan hun missie om de nieuwste Latin films en muziek naar het Amsterdamse uitgaansleven te halen.