09 June, 2017
21:00-03:00
Pllek

TT Neveritaweg 59, 1033 WB Amsterdam

Tickets Facebook

Join us:


Pllek Going Places #1 | Afrolijk

Tijdens de eerste editie van Going Places 2017 reizen we af naar Afrika. Onder de vlag van Afrolijk dompelen we het strand en restaurant van pllek op vrijdag 9 juni eenmalig onder in Afrikaanse sferen.

FILM
We beginnen net na zonsondergang met de open air vertoning van drie delen van Afripedia (Ghana, Senegal/Ivoorkust, Angola), een ultracoole documentaireserie over de nieuwe generatie Afrikaanse creatieve talenten die alle vooroordelen en stereotypen over Afrika van zich af werpen.

MUZIEK
Daarna nemen de Afrolijk DJ’s Joss & Flo en Nartacia de avond binnen in het restaurant, dan omgedoopt tot club, over met de beste Afrobeats. Art van Koen Verpaalen, Sanne Verhoeven en Fábrica-Escola de Sabão, design van Afriek en Y, en food van Afro Veggies van ChefAngie Bee maken deze eerste Afrolijke editie van Going Places helemaal compleet!

Welcome to Afro joy, passion and creativity, welkom op Afrolijk!

GOING PLACES | AFROLIJK
TIJDEN: 21.00-03.00 uur
FILM TICKETS ONLINE: € 8,50 | DEUR: € 10,00
link: http://bit.ly/goingplaces1afrolijk (het feest is gratis!)

OPENING EXPO: 21.00 uur
START FILM: 22.00 uur (direct na zonsondergang)
START FEEST: 23.30 uur (direct na de film)
EXPO: Angola kuia bué! (van Koen Verpaalen, Sanne Verhoeven enFábrica-Escola de Sabão)
DESIGN: Afriek en Y
FILM: Afripedia (Ghana, Senegal/Ivoorkust, Angola, 84 min, 2014)
FOOD: Afro Veggies
BEATS: Joss & Flo en Nartacia

FOOD & ART
Vanaf 21.00 uur kun je genieten van heerlijke kleine hapjes van Afro Veggies en lekkere Afrobeats van Pllek resident DJ Marcelo Umana. Op de galerij in het restaurant vieren we tevens vanaf 21.00 uur de opening van de eerste gezamelijke expositie van het Nederlandse kunstenaarsduo Koen Verpaalen en Sanne Verhoeven. Met mixed media (collages, tekeningen, tekst en fotografie) veel kleur en symboliek laten zij hun visie zien op Angola en het continent, waar zij sinds 2 jaar wonen en werken aan de Innovation Hub Fábrica de Sabão in Cazenga, Luanda; de grootste sloppenwijk van Africa. De werken zullen te zien zijn van 9 juni tot 28 juli op de galerij van Pllek en in dezelfde periode ook in de Fábrica de Sabão. Verder presenteren de jonge modelabels Afriek en Y de hele avond hun nieuwste collecties.

Wil je al voor 21.00 uur in ons restaurant dineren? Reserveer dan op tijd via http://bit.ly/etenreserverenpllek!

FILM (OPEN AIR)
Om 22.00 uur vertonen we in de buitenlucht drie delen van de ultracoole docuserie Afripedia (2014), geproduceerd door het Zweedse Afro-collectief Stocktown. Elke aflevering van Afripedia (in totaal zijn er vijf) richt zich op een groep jonge kunstenaars en creatives in een ander Afrikaans land. Deze avond vertonen wij drie afleveringen, die over Ghana, Senegal en Angola, drie hotspots van Afrikaanse culturele productie. Maak kennis met de uitgesproken muzikanten en straatartiesten (inclusief BMX stunters) in Ghana, de baanbrekende ontwerpers, fotografen en dansers in Senegal en de ontketende kudoro revolutie in Angola!

‘When Africa is changing, when the world is changing and the perspective is shifting, the image of Africa and Africans needs to change too. Afripedia is promoting and collaborating with a new generation of storytellers leading the way. A source for art, design, videos, photography, fashion, visual arts, music and contemporary culture from the African continent and African creatives working all over the world, Afripedia is a platform and future forum for African creatives worldwide. Welcome to creativity, welcome to Afripedia’ ~ Teddy Goitom, oprichter van Stocktown en regisseur van Afripedia

Kaarten voor de film (start: 22.00 uur) kun je online bestellen op http://bit.ly/goingplaces1afrolijk (€8,50) of op de dag zelf halen aan de deur (€10, tot de voorraad strekt). Bij slecht weer verplaatsen we de film naar binnen, dus het gaat altijd door. Het Afrolijke feestje na de film (start: 23.30 uur) is verder helemaal gratis!

FUNKY BEATS
Na de film gaan we binnen verder in ons café/restaurant, dan omgedoopt tot club, met een funky Afro avond met onze Afrolijk DJ’s Joss & Flo en Nartacia.
Joss & Flo zijn twee vrouwelijke selectors die hun muzikale krachten hebben gebundeld om zo een mix van Afrolijke stijlen te draaien. In hun radioshow op Pinqradio kun je om de twee weken op vrijdag veel Reggae, Drum & Bass, Soul en R&B beluisteren. Eerder hebben ze onder andere gedraaid voor True True Soldiers Productions DUB Explorations in Paradiso Amsterdam, het Milkshake festival Amsterdam en Lovedance. Speciaal voor Afrolijk zullen ze een mooie selectie maken met strictly good Afrovibes.

Natarcia, geboren in Suriname en opgegroeid in Amsterdam, begon als danser maar kreeg al snel allerlei ‘gigs behind the decks’. Zo werd ze de resident DJ van RoXY Amsterdam‘s Pussy Lounge, Richter, Havana, Eye, Stalker en Ministry en draaide ze op parties wereldwijd. Tegenwoordig noemt Nartacia haar stijl Blackhouse: een mix van US Garage/ Soulfull house, Afro, Latin, Tech, Deep vocal, Club en R&B & disco house remixes. Ze verkent verschillende genres en zoekt altijd naar manier om stijlen samen te brengen. Blackhouse is ook de naam van het feest dat Nartacia sinds 2007 organiseert en de titel van haar radioshow (elke zondag van 19.00-20.00 uur op AMW.FM = Amsterdams Most Wanted. Haar eerste track Girls, die ze samen produceerde met Daniel English, kwam vorig jaar uit en ze is momenteel bezig met de tweede.

Going Places | Afrolijk is een samenwerking tussen pllekOutdoor Cinema,Caribbean Creativity en Gasten in je GezichtAfrolijk wil met film, muziek, art en food dé nieuwe uitgaansavond worden voor de Afrikaanse gemeenschap en Afro-minded community in Amsterdam en daarbuiten. Elke editie staat film, muziek, food en art uit de Afro-wereld centraal. Afro staat hier uiteraard voor Afrika en de Afrikaanse diaspora, maar ook voor diversity, creativity en community, en dat allemaal urban en funky, en zowel up-beat als laid-back.