15 February, 2020
19:00
Melkweg Film

Lijnbaansgracht 234A, Amsterdam

Tickets Facebook

Join us:


Marley75 : The Harder They Come (1972/2019) | Melkweg Film

 

Op zaterdag 15 februari vertonen we nog eenmaal de Jamaicaanse reggaeklassieker The Harder They Come (1972/2019) in Melkweg Film. Het betreft de volledig nieuwe scan van de originele negatieven, zodat de film er beter uitziet en beter klinkt dan ooit tevoren! Met een inleiding door Emiel Martens, filmwetenschapper (UvA/EUR) gespecialiseerd in Jamaicaanse cinema en oprichter van filmorganisatie Caribbean Creativity.

The Harder They Come is misschien al bijna 50 jaar oud, het is nog steeds ‘de meest invloedrijke Jamaicaanse film en een van de belangrijkste films uit het Caribisch gebied’, zoals de gerenommeerde filmwetenschapper Barbara Mennel het misdaaddrama van Perry Henzell ooit beschreef. Het was niet alleen de eerste Jamaicaanse speelfilm, het was ook de film die reggae introduceerde aan de rest van de wereld. In Jamaica werd de film een enorme hit, maar ook in de Verenigde Staten en later elders was de populariteit groot. De hoofdrol is weggelegd voor Jimmy Cliff, de reggaezanger die in 2010 na Bob Marley als tweede reggae-artiest opgenomen werd in de Rock and Roll Hall of Fame. Kortom, een absolute aanrader voor elke reggaefan en filmliefhebber!

Marley75: The Harder They Come (1972/2019) | Melkweg Film
Datum: Zaterdag 15 februari
Tijd: 19:00 uur
Titel: The Harder They Come
Regisseur: Perry Henzell
Land: Jamaica
Jaar: 1972
Lengte: 109 min
Taal: Jamaicaans Engels met Engelse ondertiteling
Tickets : €10,50 via http://bit.ly/marley75-thtc-melkwegfilm of €11 aan de deur*

* Voor Cinevillepashouders is het mogelijk een ticket te reserveren via [email protected]. Je kunt deze op vertoon van je pas vanaf 17:30 tot 18:45 op de dag van de voorstelling afhalen aan de kassa.

Met het verhaal van de ‘original rude boy’ Ivan Martin zette regisseur Perry Henzell zichzelf en de Jamaicaanse filmindustrie in 1972 op de kaart. Wanneer de jonge Jamaicaan Ivan Martin (gespeeld door reggaezanger Jimmy Cliff) naar Kingston verhuist, probeert hij zijn droom om reggaezanger te worden te verwezenlijken. Wanneer zijn carrière niet van de grond komt, laat hij zich in met drugsdealers en corrupte producenten. Zowel op het eiland als in het buitenland was de film een groot succes.

Op 6 februari 2020 zou Bob Marley 75 jaar zijn geworden en daarom organiseren wij het Marley75 Film Festival verspreid over verschillende venues in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Alkmaar! Van 1-20 februari slaan Caribbean Creativity, Melkweg Film, De Balie, Filmtheater de Uitkijk, Rialto, Studio/K, Filmhuis Cavia, Oxville Cinema, Theater Vrijburcht, Paradiso Noord – Tolhuistuin, Reggae Vibrations en LantarenVenster de handen ineen om de Jamaicaanse King of Reggae te eren. Tijdens het Marley75 Film Festival zetten we Marley, zijn muziek en zijn geboorteland in het zonnetje en vieren we zijn leven en legacy met premières, klassiekers en feestjes.