23 September, 2016
21:00-03:00
Pllek

Tt. Neveritaweg 59, 1033 WB Amsterdam

Tickets Facebook

Join us:


Going Places #4: Afrolijk

Tijdens de vierde en laatste editie van Going Places deze zomer reizen we af naar Afrika. Onder de titel Afrolijk, een nieuw concept van de organisatoren van Yard Vibes en Fiesta Latinoamericana, dompelen wepllek vrijdag 23 september eenmalig onder in Zuid-Afrikaanse sferen.

Dit keer beginnen we met de open air vertoning van de toffe Zuid-Afrikaanse speelfilm Ayanda (2015), die op het prestigieuze Los Angeles Film Festival de Speciale Juryprijs in de wacht sleepte. Daarna nemen de DJ’s van Rituals, de nieuwe tak van AfroLosjes, de avond over met een lekker Zuid-Afrikaanse dansfeest. Art van Alice de Kruijs Photography en food van Broodje Met maken deze laatste Afrolijke editie van Going Places compleet!

GOING PLACES #4 | AFROLIJK
TIJDEN: 21.00-03.00 uur
START FILM: 21.30 uur (direct na zonsondergang)
START FEEST: 23.30 uur (direct na de film)
FILM: Online tickets (€8,50) via http://bit.ly/goingplaces4afrolijk(binnenkort beschikbaar)
FEEST: Gratis entree
FOOD: Broodje Met
ART: Where They Came From (Alice de Kruijs Photography)
FILM: The Blind Photographer (5 min, 2011) | Ayanda (109 min, 2015, Zulu/Sesotho/Engels met Engelse ondertiteling)
BEATS: Rituals by AfroLosjes (Afro house, afro dub, afro beats, baile funk, trap, etc.)

FOOD & ART
Vanaf 21.00 uur kun je genieten van heerlijke kleine hapjes van Broodje Met en lekkere Afro tunes van Pllek resident DJ Marcelo Umana. Op de galerij in het restaurant hebben we tevens vanaf 21.00 uur een hele mooie expo over Afrikanen in Nederland van fotograaf Alice de Kruijs Photography. Wil je al voor 21.00 uur in ons restaurant dineren? Reserveer dan op tijd!

FILM (OPEN AIR)
Vlak na zonsondergang vertonen we op het strand Ayanda, een toffe speelfilm over vriendschap, liefde en groei in hedendaags Zuid-Afrika. De hippe 21-jarige Afro-kunstenaar Ayanda (Fulu Mugovhani) is de dochter van een Nigeriaanse vader en een Zuid-Afrikaanse moeder. Na de dood van haar vader probeert ze zijn kwakkelende autogarage overeind te houden. Als haar oom aankondigt de garage te willen verkopen, ziet Ayanda de enige tastbare herinnering aan haar vader vervagen. Met de hulp van haar vriend David (Oc Ukeje) begint ze een nieuwe onderneming om de garage te redden: het opknappen en daarna verkopen van oude vintage auto’s. De originele en creatieve inventiviteit die Ayanda aan de dag legt is een allegorie voor modern Zuid-Afrika, een land in transitie waar gemeenschappen divers zijn, ideeën volop stromen en vrouwen een stem hebben. Ayanda is een sublieme ‘coming-of-age’ film van regisseur en producent Sara Blecher, die eerder Otelo Burning Movie (2011) maakte en daarmee 17 internationale prijzen won.

Vóór de hoofdfilm draaien we ook nog de Zuid-Afrikaanse korte film The Blind Photographer (5 min, 2011) van regisseur Carl Houston Mc Millan, uitgeroepen tot de Beste Zuid-Afrikaanse Korte Film van 2011.

FUNKY BEATS
Na de film gaan we binnen verder in ons café/restaurant, dan omgedoopt tot club, met een funky Afro avond. Daar zullen de DJ’s van Rituals de pannen van het dak af draaien, van afro house, dub en beats tot baila funk, trap en grime. Rituals is de nieuwe tak van AfroLosjes, de populaire Afro movement en clubavond in Amsterdam (vooral bekend van Club Air, Amsterdam finest!). ‘For the people who are wondering what Africa sounds like, come to Rituals and be part of the journey.’

* AFRO HOUSE * AFRO DUB * AFRO BEATS * HIP HOP * LATIN HOUSE * COUPE DECALE * BAILA FUNK * TRAP * ZOUK * GRIME *

Pllek is Going Places! Deze zomer organiseren we in samenwerking met verschillende partners vier avonden waarin we op avontuur gaan naar verre landen, zomerse oorden en tropische werelddelen. Met de combinatie van film, hapjes, kunst en muziek halen we vier continenten voor één avond naar Pllek. Going Places is een culturele reis naar Amsterdam Noord… en voorbij de horizon. Reis met ons mee, kijk, proef, dans en vier de diversiteit van onze planeet!

Going Places #4 | Afrolijk is een samenwerking tussen pllek, Outdoor Cinema, Caribbean Creativity, AfroLosjes en Gasten in je Gezicht.

Flyer_Afrolijk