18 August, 2017
21:00-03:00
Pllek

Tt. Neveritaweg 59, 1033 WB Amsterdam

Tickets Facebook

Join us:


Going Places #3 | Fiesta Latinoamericana

 

Op vrijdag 18 augustus vindt de derde en laatste editie van Pllek Going Places plaats. Onder de vlag van Fiesta Latinoamericana (bekend van World Cinema Amsterdam en OT301) wordt het populaire stadsstrand op de NDSM-werf in Amsterdam Noord eenmalig ondergedompeld in Latijns-Amerikaanse sferen. Het film- en muziekprogramma bestaat uit de open air vertoning van de Colombiaanse muziekfilm Los nadie (2016, Nederlandse première!), een live optreden van de band Taxi Bongo en een swingende dansavond met DJ Eduardo. Art van fotograaf Stijn Hoekstra en food van Jazmina Delicious maken deze Latin editie van Going Places helemaal compleet. Fiesta Latinoamericana geldt tevens als vooraankondiging van Festival Latino Americano Rotterdam (FLAR), het jaarlijkse festival voor Latijns-Amerikaanse film en muziek dat dit jaar van 23 tot 27 augustus in LantarenVenster in Rotterdam wordt gehouden. 

GOING PLACES #3 | FIESTA LATINOAMERICANA
TIJDEN: 21.00-03.00 uur
START FILM: 22.00 uur (direct na zonsondergang op het strand!)
START FIESTA: 23.30 uur (direct na de film, gratis entree!)
FOOD: Jazmina Delicious
ART: Stijn Hoekstra
FILM: Los nadie (Colombia, 2016, 84 min. Spaans gesproken, Engels ondertiteld, Nederlandse première!)
LIVE: Taxi Bongo
BEATS: DJ Eduardo (Latin mestizo)
TICKETS: Filmtickets online via http://bit.ly/goingplaces_fiestalatinoamericana (€8,50) of aan de deur op de dag van het event (€10) – de expo en fiesta zijn gratis!
MEER INFO: www.facebook.com/events/128922397681821

FOOD & ART

Vanaf 21.00 uur kun je genieten van heerlijke empanadas van Jazmina Delicious en lekkere Latin tunes van Pllek resident DJ Marcelo Umana. Op de galerij in het restaurant hebben we tevens vanaf 21.00 uur een mooie expo over Cuba van fotograaf Stijn Hoekstra. Wil je al voor 21.00 uur in ons restaurant dineren? Reserveer dan op tijd!

FILM (OPEN AIR)

Vlak na zonsondergang vertonen we op het strand Los nadie, een ultracoole punkfilm over vijf Colombiaanse vrienden, Camilo, Mechas, Manu, Ana en Pipa, die rondlopen met intense gevoelens van onrust, verwondering, tederheid en woede. Ze proberen te overleven in de stad Medellín in het noordwesten van Colombia (na Bogota de grootste stad van het land) – een stad die hen zowel aantrekt als afstoot, die hen zowel verleidt met beloften als constant vijandig afwijst. Muziek, street art en vriendschap zijn hun wapens van verzet en de brandstof voor hun reis naar volwassenheid. Los nadie is een origineel zwart-wit portret uit Medellín waarin jongeren op zoek zijn naar zichzelf, naar elkaar, naar de toekomst, en naar de wereld waarin ze een plek moeten verwerven. De film biedt een frisse en rauwe schets van deze subcultuur van Colombiaanse muzikanten en straatartiesten in Medellín, de stad die in korte tijd van moordhoofdstad tot toeristische trekpleister veranderde.

Kaarten voor de première van Los nadie kun je online bestellen (€8,50) of op de dag zelf halen aan de deur (€10) tot de voorraad strekt. Bij slecht weer verplaatsen we de film naar binnen, dus het gaat altijd door. De fiesta na de film (start: 23.30 uur) is verder helemaal gratis! Los nadie wordt op donderdag 25 augustus ook op FLAR in Rotterdam vertoond.

FUNKY BEATS

Na de film gaan we binnen verder in ons café/restaurant, dan omgedoopt tot club, met een fijne Latin fiesta. Het feest begint rond half twaalf met een spetterend live optreden van Taxi Bongo en wordt gevolgd door DJ Eduardo die tot in de late uurtjes de lekkerste Latin platen zal draaien.

Taxi Bongo is een Amsterdamse band met muzikanten met een passie voor latin music, jazz, pop en flamenco. Hun optredens bieden steeds een unieke ervaring van latin ritmes, jazz harmonieën, popmuziek en flamengo gitaren. Al deze ingrediënten komen samen in een innovatieve muzikale mix, een uniek geluid dat je uitnodigt om te dansen en je op hetzelfde moment in een meditatieve staat brengt.

Pllek is Going Places! Deze zomer organiseren we in samenwerking met verschillende partners drie avonden waarin we op avontuur gaan naar verre landen, zomerse oorden en tropische werelddelen. Met de combinatie van film, food, art en muziek halen we drie regio’s voor één avond naar Pllek. Going Places is een culturele reis naar Amsterdam Noord… en voorbij de horizon. Reis met ons mee, kijk, proef, dans en vier de diversiteit van onze planeet!

Going Places #3 | Fiesta Latinoamericana is een samenwerking tussen Pllek, Outdoor Cinema, Gasten in je Gezicht, Caribbean Creativity en Muchachas Borrachas.