14 September, 2019
20:00-03:00
Pllek

T.T. Neveritaweg 59, 1033 WB Amsterdam

Tickets Facebook

Join us:


Going Places #3 | Afrolijk ft. Liyana

 

Tijdens deze 3e editie van Going Places op zaterdag 14 september reizen we af naar Afrika. Samen met Afrolijk dompelen we pllek onder in Afrikaanse sferen. We beginnen om 20.30 uur (doors open: 20.00 uur) met de Nederlandse première van Liyana the Movie, de veelgeprezen geanimeerde documentaire over een groepje weeskinderen uit Swaziland die samen een verhaal bedenken in een serie workshops van de Zuid-Afrikaanse auteur en activist Gcina Mhlope. Direct na de film, zo rond 22.30 uur, luidt de The LDE Tribute Band de afterparty in het café-restaurant in. De dames van Joss-Flo Selecting nemen vervolgens het stokje over en draaien hun favoriete Afro beats tot in de late uurtjes.

PROGRAMMA Going Places #3 | Afrolijk ft. Liyana
Doors open: 20.00 uur | Film: 20.30 uur | Live & DJ’s: 22.00-3.00 uur
FILM: Liyana the Movie (2017, ’77 min)
LIVE: The LDE Tribute Band
DJs: Joss-Flo Selecting
Filmtickets (€7,50): https://pllek.stager.nl/web/tickets/339011
Party = gratis!

Wil je voor de film in ons restaurant dineren (vanaf 18:00 uur)? Reserveer dan op tijd op https://pllek.nl/restaurant/!

FILM: LIYANA (2017, ’77) | 20:30 uur (doors open: 20:00 uur)
Liyana is een documentaire over een groepje weeskinderen uit Swaziland die samen een origineel Afrikaans verhaal bedenken in een serie workshops van de Zuid-Afrikaanse auteir en activist Gcina Mhlope. Ze fantaseren hoe Liyana, een dapper meisje, met haar stier een tocht begint om haar ontvoerde tweelingbroertjes te bevrijden. De jonge vertellers bedenken voor hun heldin een pad vol gevaren en betovering. Daarbij putten ze inspiratie uit hun eigen leven: hun duistere herinneringen en hun vrolijkste dromen. Deze ontroerende documentaire, die al meer dan 35 awards op filmfestivals wereldwijd heeft gewonnen, combineert beelden van de kinderen met prachtige animaties van Liyana’s avontuur.

MUZIEK: The LDE Tribute Band + Joss-Flo Selecting (22.30-03:00 uur)
De The LDE Tribute Band bestaat uit muzikanten die een grote liefde delen voor Lucky Dube, de legendarische Zuid-Afrikaanse reggae-artiest die vooral in de jaren ’80 en ’90 met zijn muziek in opstand kwam tegen racisme en apartheid in zijn land. De band ontstond in 2013 toen Joey Jermain Valentino Martina, Faisal Bass en Ige Arc En Ciel elkaar ontmoetten. Later voegden ook Fabian Faré, Arnold M O K Sardjoe, ShiK-R, Shirley Spoor, Vanessa Veldhuis en Herbalist The Percussionist zich bij de band. Vijf jaar later, in 2018, werd De LDE Tribute Band benaderd door Ability Abe Ngcobo, de manager van de originele band van Lucky Dube, om met hen op tournee te gaan tijdens hun Europese tour. De band was al een familie, maar werd dat nog meer door de toernee. Ze zijn dedicated om de muziek van Lucky Dube te eren en de krachtige messages te verspreiden die hij Zuid-Afrika en de wereld van de wereld heeft gegeven.

Na het optreden van The LDE Tribute Band, zo rond kwart over elf, gaan we verder met de lekkerste Afro beats van het dj-duo Joss-Flo Selecting. In hun sets speelt ‘music with a message’ altijd een grote rol. In 2015 kregen ze hun eigen show op pinqradio, waar ze om de twee weken op de vrijdag te beluisteren zijn. De afgelopen jaren hebben ze op verschillende feesten en festivals gedraaid – en zijn ze de resident-dj’s van Afrolijk. Ze gaan graag samenwerkingen aan met andere selectors, soundsystems en organisaties, maar behouden daarbij altijd hun eigen stijl, een stijl die ze zelf omschrijven als ‘simple & free’. Tijdens Going Places #3 | Afrolijk ft. Liyana zullen ze weer met een mooie selectie Afrikaanse en Afro-minded platen komen.

GOING PLACES VOOR IN DE AGENDA:

ZATERDAG 6 JULI
20.00-03.00 uur
Going Places #1 | Reggae Vibrations ft. Yardie
Meer info & RSVP: www.facebook.com/events/2137489879874998/
Filmtickets: https://pllek.stager.nl/web/tickets/338981

ZATERDAG 10 AUGUSTUS
20.00-03.00 uur
Going Places #2 | Ciesta ft. Virus Tropical
Meer info & RSVP: www.facebook.com/events/898732270464562/
Filmtickets: https://pllek.stager.nl/web/tickets/339003

Ook deze zomer presenteren pllek, Caribbean Creativity en Gasten in je Gezicht weer Going Places! Met de combinatie van film, muziek en eten & drinken halen we de elke zomermaand (juli, augustus, september) opnieuw een ver land voor één avond naar pllek. Kijk, dans, proef en vier de diversiteit van onze planeet met deze culturele reis naar Amsterdam Noord en voorbij de horizon!

Going Places #3 | Afrolijk is een samenwerking tussen samenwerking tussen pllek, Gasten in je Gezicht, Caribbean Creativity en Afrolijk.