10 August, 2019
20:00-03:00
Pllek

T.T. Neveritaweg 59, 1033 WB Amsterdam

Tickets Facebook

Join us:


Going Places #2 | Ciesta ft. Virus Tropical

 

Tijdens deze 2e editie van Going Places op zaterdag 10 augustus reizen we af naar Latijns Amerika. Samen met Ciesta (voorheen Fiesta Latinoamericana) dompelen we pllek onder in Colombiaanse sferen. We beginnen de avond met de Amsterdamse première van de gevierde Colombiaanse animatiefilm Virus Tropical (2017, 96 min). Gebaseerd op haar eigen graphic novel, is dit het coming-of-age verhaal van Paola, ofwel Powerpaola, dat zich afspeelt in Ecuador en Colombia. Met betoverende DIY zwart-wit animaties en een lo-fi Latin-indie score.

Direct na de film, zo rond half elf, luidt de Colombiaanse dansgroep Aires Colombianos de fiesta in in het café-restaurant, dan omgedoopt tot Latin club. DJ’s Eduardo Furia en Emilia Mambo nemen vervolgens het stokje over en draaien hun favoriete Latin tracks (in estilo Colombiano) tot in de late uurtjes.

PROGRAMMA Going Places #2 | Ciesta ft. Virus Tropical
Doors open: 20.00 uur | Film: 20.30 uur | Live & DJ’s: 22.30-3.00 uur
FILM: Virus Tropical (2017, 96 min, Spaans gesproken met Engelse ondertiteling)
LIVE: Aires Colombianos
DJs: Eduardo Furia en Emilia Mambo
Filmtickets (€7,50): https://pllek.stager.nl/web/tickets/339003
Fiesta = gratis!

Wil je voor de film in ons restaurant dineren (vanaf 18:00 uur)? Reserveer dan op tijd op https://pllek.nl/restaurant/!

FILM
Virus Tropical is een gevierde Colombiaanse animatie-tragikomedie voor volwassenen geregisseerd door Santiago Caicedo en met de stemmen van María Cecilia Sánchez, Alejandra Borrero en Diego León Hoyos.

Het leven van Paola, van bij haar miraculeuze conceptie tot het moment waarop ze ontpopt tot een – op z’n minst gezegd – eigenwijze chica. Het gezin waarin Paola als jongste van 3 opgroeit, is allesbehalve doorsnee. Iedereen heeft er een rare twist: vader is een uitgetreden priester, moeder leest de toekomst uit dominostenen. Zus Claudia ziet Paola als een levende pop die helaas wel eens uit haar handen durft vallen, iets wat de dagen van de jaloerse zus Patty opvrolijkt. Gedurende 20 jaar volg je het leven van dit middenklasse gezin tegen een vage achtergrond van sociaal-maatschappelijke evoluties.

Gracieus, boordevol zelfspot en zelfrelativering is Virus Tropical een hertaling van de autobiografische graphic novel van Powerpaola. Aan de lopende band spatten dromen uit mekaar, worden nieuwe weer opgebouwd en wordt er vlot gewisseld van koers. De film blijft dus aan de aandacht van zijn publiek trekken. De speelse vertelstijl en pittige dialogen hebben daar natuurlijk ook iets mee te maken. Reken daarbij de opvallende, ietwat naïeve en rafelige tekenstijl van Powerpaola en je krijgt een frisse traktatie op een laconieke tragikomedie.

‘Charmingly authentic, if none too deep or dramatic’
The Hollywood Reporter

MUZIEK
Na de film gaan we binnen verder in ons café/restaurant, dan omgedoopt tot club, met een funky Latin avond. Eerst is er een optreden van de Colombiaanse dansgroep Aires Colombianos. Daarna laten DJ Eduardo Furia en DJ Emilia Mambo jullie tot diep in de nacht dansen. Deze doorgewinterde Latin DJ’s zullen de zaal doen schudden met swingende mestizo sounds, van salsa tot samba, en uiteraard met een stevige Colombiaanse touch vanwege het land in focus van de (film)avond.

PRAKTISCHE INFO
– De film begint om 20:30 uur in de eventzaal van pllek, de deuren van de zaal gaan om 20:00 uur open (de vertoning vindt dus niet buiten plaats).
– De film die we vertonen is Virus Tropical (2017), de gevierde Colombiaanse animatiefilm geregisseerd door Santiago Caicedo. Het is de eerste vertoning van de film in Amsterdam, dus zorg dat je er bij bent!.
– Tickets voor de film zijn voor €7,50 te bestellen op de website van pllek (https://pllek.stager.nl/web/tickets/339003) of op de dag zelf aan de deur voor dezelde prijs. Aangezien we een full house verwachten, raden we je je aan om je tickets vooraf te bestellen.
– De film duurt 97 minuten, is Spaans gesproken en wordt Engels ondertiteld.
– Na de film gaat het feest verder in het café-restaurant van pllek. Rond 22:30 uur zal de Colombiaanse dansgroep Aires Colombianos beginnen met hun optreden, die ongeveer een uur zal duren (inclusief omkleedpauzes).
– Daarna nemen Eduardo Furia en Emilia Mambo het stokje over en zullen ze tot 3:00 uur hun favoriete Latin tracks (in estilo Colombiano) draaien.
– Het feest na de film is gratis en je kan ook alleen naar het feest komen.
– Wil je voor de film ook bij pllek dineren? Dat kan vanaf 18:00 uur. Reserveer dan tijdig op https://pllek.nl/restaurant/, want pllek zit elke zaterdag wel vol. Borrelen kan al vanaf 15:30 uur (en eigenlijk wel de hele dag vanaf 9:30 uur).
– De nachtpont van NDSM naar CS gaan om 00:04, 00:49, 01:34, 02:19 en, de laatste, om 03:04. De pont vanaf Buiksloterweg vaart de hele nacht door. Via het industrieterrein fiets je in 10 minuten naar Buiksloterweg.

GOING PLACES VOOR IN DE AGENDA:

ZATERDAG 6 JULI
20.00-03.00 uur
Going Places #1 | Reggae Vibrations ft. Yardie
Meer info & RSVP: www.facebook.com/events/2137489879874998/
Filmtickets: https://pllek.stager.nl/web/tickets/338981

ZATERDAG 14 SEPTEMBER
20.00-03.00 uur
Going Places #3 | Afrolijk ft. Liyana
Meer info & RSVP: www.facebook.com/events/2457646884287679/
Filmtickets: https://pllek.stager.nl/web/tickets/339011

Going Places #2 | Ciesta ft. Virus Tropical is een samenwerking tussen pllek, Caribbean Creativity en Gasten in je Gezicht.

Ook deze zomer presenteren pllek, Caribbean Creativity en Gasten in je Gezicht weer Going Places! Met de combinatie van film, muziek en eten & drinken halen we de elke zomermaand (juli, augustus, september) opnieuw een ver oord voor één avond naar pllek. Kijk, dans, proef en vier de diversiteit van onze planeet met deze culturele reis naar Amsterdam Noord en voorbij de horizon!