08 June, 2018
21:00-03:00
Pllek

Tt. Neveritaweg 59, 1033 WB Amsterdam

Tickets Facebook

Join us:


Going Places #1 | Fiesta Latinoamericana

 

Tijdens deze 1e editie van Going Places reizen we samen met de Muchachas Borrachas af naar Latijns-Amerika. Onder de titel Fiesta Latinoamericana (bekend van o.a. World Cinema Amsterdam en OT301) dompelen we pllek onder in Latijns-Amerikaanse sferen, compleet met hapjes, drankjes, kunst, muziek, dans en een filmvertoning op het strand (bij slecht weer verplaatsten we de film naar de zaal naast het restaurant, dus het gaat altijd door!). Op vrijdag 8 juni pakken we uit met de Amsterdamse première van de Colombiaanse speelfilm Bad Lucky Goat (2017, El día de la cabra) en een heerlijke Latin dansavond met de Colombiaanse dansgroep Aires Colombianos, de band Gerardo Rosales Latin Quartet en Latin DJ Eduardo Furia

Programma Going Places #1 | Fiesta Latinoamericana (Estilo Colombiano) met de Amsterdamse première van Bad Lucky Goat

TIJD: 21.00-03.00 uur | Start film: 22.30 uur
FOOD: Jazmina Delicious
EXPO: ‘Before the Farewell to Arms: A Transition Zone in Colombia’ van Luisa Machacón Photography
FILM: Bad Lucky Goat (El día de la cabra, Samir Oliveros, 2017, Colombia, 76’, Creole gespr., Engels ond.)
LIVE OPTREDEN: Aires Colombianos (Colombiaanse dansgroep) en Gerardo Rosales Latin Quartet (Latin band)
FUNKY BEATS: Eduardo Furia
ENTREE: fiesta: gratis entree | film: tickets (€10,00) via http://bit.ly/goingplaces-fiestalatinoamericana of aan de deur op de dag van het event

FOOD & ART
Vanaf 21.00 uur kun je genieten van heerlijke kleine hapjes van de Jazmina Delicious en lekkere tunes van onze resident DJ Marcelo Umana. Ook is er een optreden van Aires Colombianos, een dansgroep die de folklorische pracht en praal van Colombia op het gebied van muziek en dans wil laten zien. Sinds 2015, toen de groep werd opgericht, dansen ze op traditionale muziek in traditionele kleding die origineel in Colombia is gemaakt. Op de galerij in het restaurant hebben we tevens vanaf 21.00 uur de fototentoonstelling ‘Before the Farewell to Arms: A Transition Zone in Colombia’ van Luisa Machacón Photography. Wil je al voor 21.00 uur in ons restaurant dineren? Reserveer dan op tijd op http://bit.ly/etenreserverenpllek!

FILM (OPEN AIR)
Vlak na zonsondergang vertonen we op het strand de Amsterdamse première van Bad Lucky Goat (El día de la cabra), een fijne Colombiaanse roadmovie in het creoolse Port Paradise, waar broer en zus per ongeluk een geit aanrijden met de pick-up truck van hun pa. Hun uitdaging is nu de auto op tijd te repareren, want die is nodig om toeristen op te halen… Ze botvieren hun handelsvaardigheden op een slager, dealen met Rastafari drummers, bezoeken een pandjesshop, zelfs een tovenaar en dat alles binnen 24 uur. Dit droogkomische avontuur met reggae vibes is een heerlijke feel-good film, maar laat zijdelings ook de corruptie en traagheid van het eiland zien. Bad Lucky Goat beleefde haar Nederlandse première vorig jaar op Festival Latino Americano Rotterdam en is nu voor het eerst in Amsterdam te zien!

FUNKY BEATS
Na de film gaan we binnen verder in ons café/restaurant, dan omgedoopt tot club, met een funky Latin avond. Eerst is er een optreden van Gerardo Rosales Latin Quartet bestaande uit het Cubaans-Venezuelaans-Canadees gezelfschap Eduardo Alfonso, Chris Small, Humberto Rios en Gerardo Rosales. Daarna laat DJ Eduardo Furia jullie weer tot diep in de nacht dansen. Deze doorgewinterde Latin DJ zal de zaal doen schudden met swingende mestizo sounds, van salsa tot samba, en uiteraard met een stevige Colombiaanse touch vanwege het land in focus van de (film)avond.

Going Places #1 | Fiesta Latinoamericana is een samenwerking tussen pllekOutdoor CinemaCaribbean CreativityMuchachas Borrachas en Gasten in je Gezicht.