05 September, 2019
21:30-01:00
Kriterion

Roetersstraat 170, 1018 WE Amsterdam

Tickets Facebook

Join us:


Ciesta Première: Monos

Op donderdag 5 september hosten we de Nederlandse première van de overdonderende Colombiaanse film Monos van regisseur Alejandro Landes. Dit keer zijn we te gast in Filmtheater Kriterion in Amsterdam voor een premièrefiesta, met voor de film een inleiding van Laura Ximena Triana en een gratis empanada van Claudia’s delight en na de film DJ Emilia Mambo met Latinomuziek in estilo Colombiano!

Tickets (incl. gratis empanada en fiesta!): www.kriterion.nl/films/monos

CINE LATINOAMERICANA (21:30-23:15 uur)

Monos (2019, ‘103, reg. Alejandro Landes)

*** Spaans en Engels gesproken met Nederlandse ondertiteling ***
*** vooraf: een heerlijke empanada (vlees of vega) van Claudia’s delight (gratis!) en een korte inleiding door Laura Ximena Triana, onderzoeker bij CEDLA: Centre for Latin American Research and Documentation op het gebied van inheemse gemeenschappen en visuele verhalen in Colombia. ***

Op een woeste hoogvlakte in Colombia staat een stel jongeren strak in het gelid. Een fanatieke commandant blaft zijn ‘soldaten’ een nieuwe opdracht toe. Naast de krijgsgevangen Amerikaanse dokter (Julianne Nicholson) moeten ze ook een koe gaan verzorgen en bewaken voor De Organisatie. Als de commandant vertrokken is lijkt het echter meer een tienerkamp dan een militaire eenheid. Er wordt gestoeid met elkaar, er wordt gelachen en er ontstaan stelletjes. Maar als de strijd nadert en de koe per ongeluk om het leven komt wordt het menens… Monos sleurt je mee in een overweldigend avontuur gedrenkt in rauwe emoties en weelderige natuur. Een genadeloos, wild verhaal over leiderschap, afbrokkelende controle en overlevingsdrang aan de grenzen van de beschaafde wereld.

Laura Ximena Triana is een onderzoeker aan CEDLA: Centre for Latin American Research and Documentation, onderdeel van de University of Amsterdam – Faculty of Humanities. Haar promotieonderzoek gaat over inheemse gemeenschappen en visuele verhalen.

FIESTA LATINOAMERICANA (23:15-01:00 uur)

*** mestizo sounds met een Colombiaanse touch van DJ Emilia Mambo ***

Emilia Mambo heeft al ruim twintig jaar een grote passie voor salsamuziek en -dansen en begon zo’n vier jaar geleden met deejayen in de Nederlandse Latin scene. Ze draait vooral salsa (dura en romantica), mambo, son, guaguanco, chacha, salsa dura, salsa romantica, bachata en kizomba. Speciaal voor deze premièrefiesta zal ze haar repertoire in estilo Colombiano meenemen!

TICKETS
Cine (21.30-23.15 uur) = €10,00 (€8,50 voor studenten en pashouders) + gratis empanada!
Fiesta (23.15-01.00 uur) = gratis!

*** Kaartjes voor de film kunnen op de website van Filmtheater Kriterion worden gekocht: www.kriterion.nl/films/monos ***

ALGEMEEN
Ciesta Première: Monos is een samenwerking tussen Filmtheater Kriterion, Ciesta en Nalacs. Ciesta (voorheen Fiesta Latinoamericana) is een filmevenement voor de Latijns-Amerikaanse en Latin-minded gemeenschap in Amsterdam en de rest van Nederland. Nalacs is de Nederlandse Vereniging voor Latijns Amerikaanse en Caribische Studies.