17 December, 2016
21:00-05:00
Melkweg

Lijnbaansgracht 234A, 1017 PH Amsterdam

Tickets Facebook

Join us:


Deze Afrolijk editie, de eerste in De Melkweg, begint met de exclusieve Nederlandse première van Afripedia, een documentaireserie over de nieuwe generatie Afrikaanse creatieve talenten die alle vooroordelen en stereotypen over Afrika van zich af werpen. Daarna nemen de DJ’s van Rituals, de nieuwe tak van Afrolosjes, de avond rond middernacht over met de beste Afro tracks, van Afro house en beat tot baile funk en trap. Interludes van DJ Moos, designs van Afriek en een live performance van de AfroMixChicks maken deze tweede editie van Afrolijk helemaal compleet!

Welcome to Afro joy, passion and creativity, welkom op Afrolijk!

AFROLIJK #2 LINE-UP
DATUM:              Zaterdag 17 december
TIJDEN:              21.00-05.00 | doors open: 21.00 | start film: 21.30 | start feest: 00.00
INTERLUDES:   DJ Moos
ART:                    Afriek
FILM:                 Afripedia (Ghana, Senegal, Angola, 84 min, 2014)
DANCE:            AfroMix
PARTY:              Rituals by Afrolosjes (Afro house, afro dub, afro beats, baile funk, trap, etc.)
MEER INFO:     www.facebook.com/events/326144041100660
TICKETS:          €15 Film + feestje | €10 Feestje only | http://bit.ly/afrolijk2 of op de avond zelf aan de deur

Zie ook: www.melkweg.nl/nl/agenda/afrolijk-17-12-2016/  

FOOD & ART (ALL NITE LONG)

Vanaf 21.00 uur kun je genieten van de lekkerste hapjes en de coolste (en zeldzaamste!) Afrikaanse tunes van DJ Moos, oprichter van Global Grooves. Tevens presenteert het jonge Nederlandse modelabel Afriek, producent van blazers en andere toffe handgemaakte designkleding uit Rwanda, de hele avond hun nieuwste collectie.

FILM (DOORS OPEN: 21.00, START: 21.30)

Om 21.30 uur vertonen we de exclusieve en eenmalige Nederlandse première van Afripedia (2014), een 5-delige documentaireserie geproduceerd door het Zweedse Afro-collectief Stocktown. Elke aflevering richt zich op een groep jonge kunstenaars en creatives in een ander Afrikaans land. Deze avond vertonen wij drie Afripedia afleveringen, die over Ghana, Senegal en Angola, drie hotspots van Afrikaanse culturele productie. Maak kennis met de uitgesproken muzikanten en straatartiesten (inclusief BMX stunters) in Ghana, de baanbrekende ontwerpers, fotografen en dansers in Senegal en de ontketende kudoro revolutie in Angola!

‘When Africa is changing, when the world is changing and the perspective is shifting, the image of Africa and Africans needs to change too. Afripedia is promoting and collaborating with a new generation of storytellers leading the way. A source for art, design, videos, photography, fashion, visual arts, music and contemporary culture from the African continent and African creatives working all over the world, Afripedia is a platform and future forum for African creatives worldwide. Welcome to creativity, welcome to Afripedia.’

Teddy Goitom, oprichter van Stocktown en regisseur van Afripedia

FEESTJE (DOORS OPEN: 23.30, START AFROLOSJES: 00.00)

Na de film gaan we verder met een funky Afro feestje. Eerst zal DJ Moos nog een van zijn groovy interludes verzorgen. Daarna, rond middernacht, nemen de DJ’s van Rituals het over om weer de pannen van het dak te draaien, van afro house, dub en beats tot baila funk, trap en grime. Rituals is de nieuwe tak van Afrolosjes, de populaire Afro movement en clubavond in Amsterdam (Air). ‘For the people who are wondering what Africa sounds like, come to Rituals and be part of the journey.’ Tussendoor komen de AfroMixChicks onder leiding van Avalon Brown op ons feestje langs voor een explosief Afrikaans dansoptreden. Als je tot die tijd nog stilstond (wat natuurlijk eigenlijk niet kan), dan zorgen de AfroMixChicks er ongetwijfeld voor dat je binnen mum van tijd op de dansvloer staat!

AFRO HOUSE * AFRO DUB * AFRO BEATS * HIP HOP * LATIN HOUSE 
COUPE DECALE * BAILA FUNK * TRAP * ZOUK * GRIME

Wil je tussen het dansen door even zitten, chillen, uitrusten, lounchen of bijkomen? Neem dan een kijkje in onze bioscoopzaal, waar we achtereenvolgens Welcome to the Smiling Coast (2016) en Art Connect (2014) laten draaien, twee toffe docu’s over de creativiteit van jongeren in respectievelijk Gambia en Trinidad & Tobago.

Afrolijk, een samenwerking tussen Caribbean Creativity, Gasten in je Gezicht en Afrolosjes, is dé nieuwe uitgaansavond voor de Afrikaanse gemeenschap en Afro-minded community in Nederland. Elke editie staat film, muziek, food en art uit Afrika en de Afro-wereld centraal. Afro staat hier uiteraard voor Afrika, maar ook voor diversity, creativity en community, en dat allemaal urban en funky, en zowel up-beat als laid-back. Welcome to Afro joy, passion and creativity, welkom op Afrolijk!

flyer_afrolijk_ed2