19 June, 2019
19:15
LantarenVenster

Otto Reuchlinweg 996, 3072 MD Rotterdam

Tickets Facebook

Join us:


Afrolijk goes 010! Op woensdag 19 juni hosten we in LantarenVenster de Rotterdamse première van SUPA MODO (2018, ’74), de hartverwarmende Keniaanse superheldenfilm die vorig jaar op Berlinale – Berlin International Film Festival in première ging en sindsdien vele internationale filmfestivals heeft aangedaan en gewonnen. En nu is de film dus eenmalig te zien in Rotterdam!

Voorafgaand aan de film vertonen we ook nog de korte film Gifts from Babylon (2018, 24’) van het Nederlandse filmduo Bas Ackermann en Emiel Martens en het Gambiaanse mediaproductiebedrijf State of Mic.

Tickets (€10,50) & meer info: http://bit.ly/SupaModo-19jun 

SYNOPSIS SUPA MODO (2018)
De negenjarige Jo, die in het Keniaanse dorp Maweni woont, is geobsedeerd door superheldenfilms en zou het liefst zelf een superheld zijn. Omdat ze terminaal ziek is en niet meer lang te leven heeft lijkt deze droom onmogelijk te verwezenlijken. Maar is dat wel zo? Haar zenuwachtige moeder houdt Jo het liefste in bed, maar haar oudere zus Mwix gaat stiekem met haar naar buiten om haar een kans te geven haar magische krachten te laten zien. Wanneer Jo’s gezondheid verder achteruit gaat besluiten de dorpelingen haar te helpen haar droom werkelijkheid te maken: Jo oftewel Supa Modo vangt verschillende boeven, verplaatst telepathisch objecten en stopt de tijd. In dit ontroerende maar nergens sentimentele debuut laat regisseur Likarion Wainaina zien dat echte magie niet alleen is weggelegd voor superhelden maar gevonden kan worden in je eigen gemeenschap.

SYNOPSIS GIFTS FROM BABYLON (2018)
Gifts from Babylon is een korte dramafilm over de psychologische impact van illegale Afrika-EU-migratie. De film, een Nederlands-Gambiaanse co-productie geregisseerd door Bas Ackermann en geproduceerd door State of Mic, Gasten in je Gezicht en Caribbean Creativity, toont het trauma van een Afrikaanse vluchteling door de ogen van een gedeporteerde Gambiaanse terugkeermigrant. Gifts from Babylon laat de (inter)persoonlijke conflicten zien die zich voordoen wanneer Modou, een jonge Gambiaan, gedwongen terug moet keren naar zijn geboorteland na vijf jaar illegaal in Europa te hebben gewoond. Terwijl hij lijdt aan intense flashbacks van zijn traumatische migrantenreis, vraagt hij zich af wat er van hem geworden is.

Gifts from Babylon ging vorig jaar in première tijdens het Nederlands Film Festival en tourt momenteel in het nationale en internationale filmfestivalcircuit. Vorige maand won de productie de Award voor Beste Fictiefilm op The Hague Film Awards.

<<<>>>

PRAKTISCHE INFO
Datum: Woensdag 19 juni
Tijd: 19:15 uur
Prijs: €10,50
Tickets & meer info: http://bit.ly/SupaModo-19jun

<<<>>>

Check ook Afrolijk: Afripedia | LantarenVensterop dinsdag 25 juni! Tickets: http://bit.ly/Afrolijk-25jun

<<<>>>

AFROLIJK
Afrolijk is een filmavond voor de Afrikaanse gemeenschap en Afro-minded community in Nederland. Elke editie staat een film uit Afrika en de Afro-wereld centraal, meestal aangevuld met muziek, food en art. Afro staat hier uiteraard voor Afrika, maar ook voor diversity, creativity en community, en dat allemaal urban en funky, en zowel up-beat als laid-back. Welcome to Afro joy, passion and creativity, welcome to Afrolijk!