28 April, 2017
21:00-03:00
Rialto

Ceintuurbaan 338, 1072 GN Amsterdam

Tickets Facebook

Join us:


Afrolijk Première: Afripedia (met World Cinema Amsterdam)

Op vrijdag 28 april strijken we neer in filmtheater Rialto voor de Afrolijk première van Afripedia, een ultracoole docuserie over de nieuwe generatie Afrikaanse creatieve talenten. Deze avond laten we de twee afleveringen zien die we nog niet eerder hebben vertoond: Kenia en Zuid-Afrika. Ook vertonen we Bonjour Stromae, een korte film van de Nederlandse journalist Emma Lesuis (tevens host van de avond!) over het concert en, vooral, de beleving van Stromae in de Rwandese hoofdstad Kigali. Na de films, zo rond elf uur, nemen onze Afrolijke DJ’s Dandana en Joss & Flo de bar van Rialto over met de beste Afrobeats. Afrikaanse biertjes en hapjes, en de aanwezigheid van Afriek, maken deze Afrolijke avond helemaal compleet. De avond geldt tevens als de officiële vooraankondiging van World Cinema Amsterdam, het jaarlijkse filmfestival voor wereldcinema in Rialto dat dit jaar van 17-26 augustus de hedendaagse Afrikaanse cinema als focusprogramma in de schijnwerpers zet.

Welcome to Afro joy, passion and creativity, welkom op Afrolijk!

AFROLIJK PREMIÈREFEEST | WORLD CINEMA AMSTERDAM 
DATUM:  Vrijdag 28 april
TIJDEN:  21.00-03.00 | start films: 21.00 | start party: 23.00
VENUE:  Rialto (Ceintuurbaan 338, 1072 GN Amsterdam)
INLEIDING:  Raymond Walravens (directeur van Rialto en curator World Cinema Amsterdam)
HOST:  Emma Lesuis (journalist en theater- en filmmaker)
ART:  Afriek
FILMS:  Bonjour Stromae (23 min, 2015) + Afripedia (Kenia en Zuid-Afrika, 56 min, 2014)
AFTERPARTY:  Dandana DJ set en Joss en Flo
MEER INFO:  www.facebook.com/events/380710722289819/
TICKETS:  €10,50 voor een filmticket, de afterparty vanaf 23.00 uur is verder helemaal gratis!

http://bit.ly/afrolijk-afripedia of op de avond zelf aan de deur (tot de voorraad strekt)

FILM (START: 21.15)

Om 21.00 uur vertonen we, na intro’s van Raymond Walravens, directeur van Rialto en curator van World Cinema Amsterdam, en onze Afrolijk host Emma Lesuis, de Nederlandse première van Afripedia (2014), de laatste documentaireserie van het Zweedse Afro-collectief Stocktown. Elke aflevering richt zich op een groep jonge kunstenaars en creatives in een ander Afrikaans land. Eerder vertoonden wij al de afleveringen Ghana, Senegal en Angola in De Melkweg, en deze avond nemen we je mee naar de creatieve scenes van Kenia en Zuid-Afrika. Maak kennis met de baanbrekende Afro-futuristische band Just a Band en verschillende opvallende visuele kunstenaars in Nairobi en de ontketende creativiteit op het gebied van muziek, gaming en fashion in Cape Town, Johannesburg en Soweto!

 

‘When Africa is changing, when the world is changing and the perspective is shifting, the image of Africa and Africans needs to change too. Afripedia is promoting and collaborating with a new generation of storytellers leading the way. A source for art, design, videos, photography, fashion, visual arts, music and contemporary culture from the African continent and African creatives working all over the world, Afripedia is a platform and future forum for African creatives worldwide. Welcome to creativity, welcome to Afripedia.’

Teddy Goitom, oprichter van Stocktown en regisseur van Afripedia

AFTERPARTY (START: 23.00)

Na de film, zo rond elf uur, gaan we in de bar van Rialto verder met een funky Afro party. Onze Afrolijke DJ’s Dandana en Joss & Flo nemen de tent over om de pannen van het dak te draaien met de lekkerste Afrobeats.

Afrolijk, een samenwerking tussen Caribbean Creativity, Gasten in je Gezicht, Afrovibes en Afrolosjes, is dé nieuwe uitgaansavond voor de Afrikaanse en Afro-minded gemeenschap in Nederland. Elke editie staat film, muziek, food en art uit de Afro-wereld centraal. Afro staat hier uiteraard voor Afrika en de Afrikaanse diaspora, maar ook voor diversity, creativity en community, en dat allemaal urban en funky, en zowel up-beat als laid-back. Welcome to Afro joy, passion and creativity, welkom op Afrolijk!