23 February, 2018
20.00-01.00
Volkshotel

Wibautstraat 150, 1091 GR Amsterdam

Tickets Facebook

Join us:


Friday Highday X Afrolijk: Beyond

 

Op vrijdag 23 februari strijkt Afrolijk neer in het Volkshotel voor een speciale Friday Highday, met de vertoning van Beyond: An African Surf Documentary in Doka en eten, borrelen en dansen met Joss-Flo Selecting en Matteo in de Werkplaats!

FILM | DOKA | 20.00-22.00
Beyond (2017, 111 min.) is een unieke reis langs de kustlijn van Marokko, Mauritanië, Senegal en Gambia, waar lokale surfers en andere vrijbuiters een creatieve en vaak geïsoleerde levensstijl buiten de mainstream hebben. Ze delen hun persoonlijke drijfveren, ervaringen en ambities en vertellen zo samen een indringend verhaal over hedendaags Afrika, een verhaal waar traditie, toerisme en politiek dan weer samenkomen en dan weer clashen.

‘Beyond is an African surf documentary celebrating people, culture, skating and surfing in Morocco, Mauritania, Senegal and Gambia. Dropping into some of the most isolated coastlines in the world, the crew spent three months on the road filming and interviewing a host of fascinating characters to get an intimate look into their alternative lives and lifestyles.’

Tickets (€10): http://bit.ly/afrolijk-film-beyond

MUZIEK | DE WERKPLAATS | 20.00-01.00
Terwijl de film in Doka, de kelder van het Volkshotel, draait, nemen Joss-Flo Selecting en Matteo je in café-restaurant Werkplaats op de begane grond mee op een muzikale reis naar Afrika en beyond.

Joss-Flo Selecting, onze Afrolijke resident dj’s, zijn twee vrouwelijke selectors die hun muzikale krachten hebben gebundeld om zo een mix van Afrolijke stijlen te draaien. In hun radioshow op pinqradio kun je om de twee weken op vrijdag veel reggae, drum&bass, soul en r&b beluisteren. Eerder hebben ze onder andere gedraaid voor True Soldiers Productions‘ DUB Explorations in Paradiso Amsterdam, het Milkshake festival Amsterdam en Lovedance. Speciaal voor Friday Highday X Afrolijk: Beyond zullen ze weer een mooie selectie met strictly Afrovibes samenstellen.

Naast Joss & Flo hebben we voor Friday Highday X Afrolijk: Beyond ook Matteo uitgenodigd om te komen draaien. Deze Italiaanse selector organiseerde in zijn geboortestad Rome veel reggae en drum&bass avonden. Toen Matteo naar Amsterdam kwam, ging hij werken in VintageVoudou, een platenzaak gespecialiseerd in Latijns-Amerikaanse, Caribische en Afrikaanse muziek. Daar ontwikkelde hij een liefde voor wat hij zelf ‘the tropical sound’ noemt. Inmiddels draait hij bij verschillende venues in Amsterdam en is hij regelmatig een van de selectors op DUB Explorations in Paradiso Amsterdam. Mede door zijn ongekende vriendelijkheid en dito kennis van de muziek die we graag met jullie delen, zijn we verheugd dat we Matteo voor deze speciale editie van Afrolijk kunnen presenteren!

Toegang tot Werkplaats is zoals altijd gratis. Heb je zin om bij ons te eten en/of borrelen? Kom dan gewoon langs of laat het ons, bij grote groepen, even!

Afrolijk is een uitgaansavond voor de Afrikaanse en Afro-minded gemeenschap in Amsterdam. Elke editie staat film, muziek, food en art uit de Afro-wereld centraal. Afro staat hier uiteraard voor Afrika en de Afrikaanse diaspora, maar ook voor diversity, creativity en community, en dat allemaal urban en funky, en zowel up-beat als laid-back. Welcome to Afro joy, passion and creativity, welkom op Afrolijk!

Friday Highday, gecureerd door Boas, is geen vrijdagmiddagborrel, maar een funky muzikale wereldreis in Werkplaats. Eten en borrelen kan, maar schrik niet als het ineens de pre-party voor je weekendagenda blijkt.