Reggae Vibrations Film: Black Mother
Op vrijdag 15 maart om 20.15 uur hosten we in de kleine zaal van de Paradiso Amsterdam de Amsterdamse première van Black Mother (2018), de nieuwe gevierde documentaire van de New Yorkse fotograaf en filmmaker Khalik Allah (bekend van ‘Field Niggas’, 2015) over het geboorteland van zijn moeder, Jamaica. De film won afgelopen jaar de Yellow Robin Award op Curacao International Film Festival Rotterdam en was enkele weken geleden op International Film Festival Rotterdam (IFFR) te zien. En nu dus voor de eerste keer in Amsterdam!
Voor Black Mother vertonen we ook nog Black Hair (2018, 20 min), een korte documentaire over het Caribische model Gabriella Bernard die voor het televisieprogramma ‘Caribbean’s Next Top Model’ haar natuurlijke kroeshaar moest ‘relaxen’ (chemisch stijl maken) en zich daarna besloot in te zetten voor de natuurlijke schoonheid en empowerment van zwarte vrouwen.
Tickets:
– Tickets voor Black Mother (+ Black Hair) zijn hier online te verkrijgen of op de avond zelf aan de deur (tot de voorraad strekt)
– Tickets voor de film zijn te koop voor €10,50 per stuk (inclusief lidmaatschap en exclusief €1,35 servicekosten)
– Tickets voor de film geven automatisch toegang tot Reggae Vibrations, het reggaefeestje dat om 22.00 uur begint!
Reggae Vibrations Film: Black Mother (+ Black Hair) /// 15 maart 2019 /// aanvang film: 20.15 uur /// doors open: 19.45 uur) /// Paradiso Amsterdam
Titel: Black Mother
Jaar: 2018
Regisseur: Khalik Allah
Duur: 77 minuten
Taal: Engels
Genre: Documentaire
Tickets: https://www.paradiso.nl/nl/programma/reggae-vibrations-film-black-mother/58497/
Synopsis Black Mother
Wat maakt Jamaica toch zo bijzonder, divers, rauw en spiritueel? In zijn visuele gebed en ode toont de New Yorkse Khalik Allah de ziel van het Caribische land in prachtig rauwe, analoge beelden. Jamaica – gezegend met een vruchtbare bodem, maar ook met een pijnlijke slavernijgeschiedenis – blijkt een smeltkroes van culturen, religies en tradities.
In deze kunstzinnige documentaire laat Allah de Jamaicanen vertellen over hun dromen en levenswijsheden, maar ook over de harde realiteit van alledag. Zijn karakteristieke, analoge opnamen worden begeleid door een audiospoor dat soms volledig van de beelden afwijkt, en tóch sluiten beeld en geluid telkens naadloos op elkaar aan. Op bijzonder eerlijke wijze portretteert de autodidact fotograaf en filmmaker de Jamaicaan anno nu. Van de piepjonge straatmadeliefjes en streetwise rappers tot rasta’s, huismoeders, landbewerkers en vrome kerkmeisjes. Allah deelt zijn film op in de verschillende fasen van een zwangerschap. Zo komt de kern van het leven in ‘Black Mother’ samen.