01 June, 2018
21:00
Rialto

Ceintuurbaan 338, 1072 GN Amsterdam

Facebook

Join us:


Afrolijk Première: The African Storm

Op vrijdag 1 juni strijkt Afrolijk weer neer in Rialto voor de officiële vooraankondiging van World Cinema Amsterdam, het jaarlijkse filmfestival voor wereldcinema dat dit jaar weer in augustus in het filmtheater wordt gehouden. Dit keer hosten we de exclusieve Nederlandse première van The African Storm (L’Orage Africain, 2017, 89 min.), de nieuwe ‘antikoloniale’ speelfilm van de Beninse regisseur Sylvestre Amoussou.

Na de film, zo rond elf uur, nemen onze Afrolijke DJ’s Joss-Flo Selecting de foyer van Rialto weer over met de beste Afrobeats. Afrikaanse biertjes en hapjes maken deze Afrolijke avond compleet. Welcome to Afro joy, passion and creativity, welkom op Afrolijk!

Afrolijk Première: The African Storm | World Cinema Amsterdam
DATUM: Vrijdag 1 juni
TIJDEN: 21.15-03.00 uur | start film: 21.15 uur | start party: 23.00 uur
VENUE: Rialto (Ceintuurbaan 338, 1072 GN Amsterdam)
INLEIDING: Raymond Walravens (directeur van Rialto en curator van World Cinema Amsterdam)
HOST: TBA
FILM: The African Storm (L’Orage Africain, 2017, 89 min.)
PARTY: Joss-Flo Selecting
FOOD: Afro veggies food
TICKETS: €11 (online via http://bit.ly/afrolijk-the-african-storm of aan de deur zo lang de voorraad strekt) voor een regulier filmticket (korting voor stadspassers, cjp’ers en studenten; cineville geldig aan de kassa).

>>> De afterparty vanaf 23.00 uur is helemaal gratis! <<<

FILM (START: 21.15 UUR)
Om 21.15 uur vertonen we, na intro’s van Raymond Walravens, directeur van Rialto en curator van World Cinema Amsterdam, en onze Afrolijk host, de Nederlandse première van The African Storm (L’Orage Africain, 2017), de nieuwe speelfilm van de Beninse regisseur Sylvestre Amoussou. The African Storm speelt zich af Tangara, een fictief Afrikaans land waar de zittende president (gespeeld door Amoussou zelf) besluit om de hele economie te nationaliseren en de verkoop van land te verbieden. Als de westerse grondstofbedrijven klagen dat het door hun technologie komt dat er überhaupt olie en diamanten kan worden verkregen, antwoord hij: ‘maar de grondstoffen komen van onze bodem.’ Om hun eigen belangen veilig te stellen zetten de westerse bedrijven alles op alles om de president en het land te destabiliseren. Houdt de president stand of moet hij uiteindelijk toegeven aan de westerse machten?

The African Storm won vorig jaar de tweede prijs op Fespaco, het belangrijkste Afrikaanse filmfestival dat eens per twee jaar in Ouagadougou wordt gehouden, en werd daar ontvangen als een krachtige antikoloniale film.

‘The African Storm shows how the African countries are headed, yet it tries once more to upset the norms established by the dark side of the circles of political power, showing what would happen if An African president refused to be a blessed yes-yes of the West?’

Sylvestre Amoussou, regisseur en hoofdrolspeler van The African Storm

PARTY (START: 23.00 UUR)
Na de film, zo rond elf uur, gaan we in de bar van Rialto verder met een funky Afro party. Onze Afrolijke DJ’s Joss-Flo Selecting nemen de tent over om de pannen van het dak te draaien met de lekkerste Afrobeats!

Joss & Flo zijn twee vrouwelijke selectors die hun muzikale krachten hebben gebundeld om zo een mix van Afrolijke stijlen te draaien. In hun radioshow op Pinqradio kun je om de twee weken op vrijdag veel Reggae, Drum & Bass, soul en R&B beluisteren. Eerder hebben ze onder andere gedraaid voor True Soldiers Productions DUB Explorations in Paradiso Amsterdam, het Milkshake festival Amsterdam en Lovedance. Speciaal voor Afrolijk zullen ze een een mooie selectie maken met strictly good Afrovibes.

Naast fijne muziek, hebben we deze avond ook de lekkerste Afrikaanse biertjes en hapjes. Afro veggies food met Chef Angie Bee verzorgt deze avond de hapjes.

Afrolijk is een avond voor de Afrikaanse en Afro-minded gemeenschap in Nederland. Elke editie staat film, muziek, food en art uit de Afro-wereld centraal. Afro staat hier uiteraard voor Afrika en de Afrikaanse diaspora, maar ook voor diversity, creativity en community, en dat allemaal urban en funky, en zowel up-beat als laid-back. Welcome to Afro joy, passion and creativity, welkom op Afrolijk!

Tickets voor de film: http://bit.ly/afrolijk-the-african-storm | de afterparty is verder helemaal gratis te bezoeken!